Keränen ja Päivinen palkinnoille boogie woogien World Cupissa

Boogie woogien World Cupin kauden kolmas osakilpailu tanssittiin juhannusviikonloppuna Puolassa. Suomalaisvärejä nähtiin jälleen palkintosijoilla niin pääsarjassa kuin junioreissakin.

Ida Keränen ja Juho Päivinen olivat sijoittuneet kauden kahdessa ensimmäisessä World Cupin osakilpailussa toisiksi. Tällä kertaa lähtökohdat olivat vaikeat Päivisen flunssan takia, mutta pari osallistui kuin osallistuikin kilpailuun ja tanssi totutun vahvasti. Lopulta ainoastaan ruotsalaispari Lena MagnussonTobias Ramberg sekä italialaiset Alessia Ghezzo ja Dimitri Masotti olivat edellä, eli Keränen ja Päivinen ylsivät jälleen palkintokorokkeelle, tällä kertaa kolmannelle sijalle.

World Cupin kokonaistilanteessa Keränen ja Päivinen ovat toisina. Edellä ovat vain tällä kertaa neljännelle sijalle jääneet ruotsalaiset Cajsa Weinemo ja Conrad Lindström.

Toinen pääsarjan suomalaispari, Pinja Honkala ja Samuli Kalliala, sijoittui kahdeksannelle sijalle. He olivat harmillisesti ensimmäinen finaalista karsiutunut pari finaalipaikan jäätyä välierässä pisteen murto-osien päähän. Yhteensä pääsarjaan osallistui 31 paria. World Cupin kokonaispisteissä Honkala ja Kalliala ovat viidennellä sijalla.

Ida-Loviisa Koivunen sekä Aaron Koivunen ottivat junioreissa jälleen kerran voiton. Koivuset ovat voittaneet World Cup -kauden kaikki tähänastiset osakilpailut, mikä takaa heille suvereenin johdon pisteissä. Toiseksi viikonloppuna sijoittuivat kokonaispisteissäkin toisena olevat sveitsiläiset Valentina Payot ja Leonardo Payot ja kolmanneksi kotiyleisönsä edessä tanssineet puolalaiset Malwina Ziemba ja Piotr Michalak.

Koivusten kilpailupäivästä tuli odotettua lyhyempi, sillä aikataulut muuttuivat ja ensimmäinen kierros jätettiin kilpailematta vähäisen osallistujamäärän takia. Finaalikaan ei sujunut kommelluksitta. “Vähän yli puolessavälissä jalkamme osuivat yhteen lattiapyörähdyskuviossa, ja Ida meinasi, että tässäkö tämä oli…. Mutta selvittiin siitä ihmeellisesti soveltaen”, Aaron Koivunen kertoi kilpailun jälkeen. Vahva suoritus riitti silti voittoon reilun kolmen pisteen erolla muihin. “Kuvioissa jäätiin sveitsiläisille hieman pisteissä, mutta musiikin tulkinta ja tekniikkapisteet olivat meillä korkeammat ja saatiin voitto kotiutettua.  Kaikkiaan ollaan tyytyväisiä tanssiin, kun hieman ollaan oltu kesäflunssassa”, pari analysoi.

Boogie woogien kansainvälinen kilpailukausi jatkuu kesätauon jälkeen elokuussa, jolloin Saksassa järjestetään EM-kilpailut.

Kilpailun lopputulokset