Easy Dance Club

Easy Dance Club (EDC) on brittiläisiin sequence-tansseihin perustuva paritanssimuoto, joka Suomen tanssikulttuuriin muokattuna on saanut lisämausteikseen tavallisimmat lavatanssit.

Askelkuviot on johdettu helpotetusti ja pelkistetysti vakio- ja latinalaistansseista kuten tangosta, valssista, foxista, quickstepistä, sambasta, jivestä, rumbasta ja cha-chasta. Se tuo vaihtelua perinteiseen suomalaiseen paritanssiharjoitteluun. Tunneilla on mukana myös suomalaisia tansseja. Tunneilla opastetaan lisäksi kehon huoltoon ja tanssirytmien tunnistamiseen.

EDC on koettu yhteisölliseksi liikunnaksi. Tansseista saadaan näyttäviä kokonaisuuksia myös erilaisiin näytöksiin ja tapahtumien ohjelmanumeroksi. Vahvan yhteisöllisyyttä tiivistävän työtapansa vuoksi tanssi sopii erityisen hyvin myös eri yhteisöjen ja järjestöjen sekä yritysten työpaikkaliikunnaksi tai työhyvinvointia edistäväksi toiminnaksi. Tanssimuoto edistää monilta osin myös seurojen jäsenhankintaa. Kokemuksen mukaan EDC -tanssi on ryhmäyttänyt tanssijat poikkeuksellisen vahvasti samalla kun ryhmä on sitoutunut hyvin myös muuhun seuratoimintaan.

EDC -tansseilla on selkeä struktuuri ja rakenne.  Tanssitaanpa EDC -tansseja missä päin Suomea tahansa tai vaikka ulkomailla, tanssit ja tapa tanssia on aina sama.  Tanssimuodon lisäarvona onkin, että eri puolella Suomea toimivat ryhmät voivat kokoontua ja viettää yhteisiä tanssiaisia. Sana ”Club“ viittaakin juuri klubitoimintaan. Koska formaatti on kansainvälinen, Sequence Dancing -klubeja on myös eri puolilla brittiläistä kansainyhteisöä. Niitä löytyy runsaasti mm. Lontoosta. Näihin klubeihin voi vapaasti tutustua ja liittyä tanssivien joukkoon.

Lue lisää seuraavista pdf-tiedostoista:

Katso esimerkkivideoita. Videoita ei ole tekstitetty:

Taso 1

Taso 2

Taso 3