Lajit

Tervetuloa tutustumaan Suomen Tanssiurheiluliiton tanssilajiperheeseen!

Bailatino®  on tanssillinen liikuntamuoto, jonka perusajatuksena on tuoda ihmiset lähemmäksi latinalaista musiikkia ja latinalaista tanssia sekä latinalaiskulttuuria.

Suurimman jäsenseuransa Finnish Dance Organization FDO ry:n kautta Suomen Tanssiurheiluliitto edustaa myös Performing Arts -tansseja (nykytanssi, showtanssi ja jazztanssi) sekä street dancea (hip hop, Electric boogie, House, Locking). Myös disco dance, disco freestyle ja latino show kuuluvat lajivalikoimaan.

Paratanssi on mitä tahansa liiton tanssilajiperheeseen kuuluvaa tanssia erityistä tukea tarvitseville. Tanssiurheiluliitto ja Suomen Pyörätuolitanssiliitto hallinnoivat ja edistävät yhteistyössä pyörätuolitanssia Suomessa.

Rock’n’Swing -tansseihin kuuluvat rock´n roll, boogie woogie, lindy hop ja bugg. 

Salsa on tunnettu sosiaalitanssina, mutta se on tulossa Tanssiurheiluliiton lajivalikoimaan myös kilpailu- ja ohjaajakoulutuksen osalta.

Sports aerobic, eli kilpa-aerobic on Tanssiurheiluliiton harrastajamäärältään pienin, mutta kansainvälisesti menestynein tanssilaji.

Vakiotansseihin kuuluvat hidas valssi, tango, wienin valssi, foxtrot ja quickstep. Latinalaistansseihin kuuluu samba, cha-cha, rumba, paso doble ja jive. 10-tanssissa tanssitaan kaikki viisi vakiotanssia ja viisi latinalaistanssia.