Lajit

Tanssivia henkilöitä parketilla

Tervetuloa tutustumaan Suomen Tanssiurheiluliiton tanssilajiperheeseen!

Bailatino®  on tanssillinen liikuntamuoto, jonka perusajatuksena on tuoda ihmiset lähemmäksi latinalaista musiikkia ja latinalaista tanssia sekä latinalaiskulttuuria.

Tuorein tulokas Suomen Tanssiurheiluliiton lajiperheeseen on Easy Dance Club, joka on brittiläisiin sequence-tansseihin perustuva paritanssimuoto. Suomen tanssikulttuuriin muokattuna Easy Dance Club (EDC) on saanut lisämausteikseen tavallisimmat lavatanssit. Askelkuviot on johdettu helpotetusti ja pelkistetysti vakio- ja latinalaistansseista kuten tangosta, valssista, foxista, quickstepistä, sambasta, jivestä, rumbasta ja cha-chasta. Se tuo vaihtelua perinteiseen suomalaiseen paritanssiharjoitteluun. Tunneilla on mukana myös suomalaisia tansseja. Tunneilla opastetaan lisäksi kehon huoltoon ja tanssirytmien tunnistamiseen.

Breaking (kutsutaan myös nimillä ”breikkaaminen”, ”b-boying” ja ”b-girling”, ”breakdance”) on hip hop -kulttuurin akrobaattinen, tanssillinen ja liikkeeseen perustuva muoto. Se on katutanssia, jolle on ominaista painoarvon asettaminen tanssijan omalle tyylille ja tulkinnalle.

Suurimman jäsenseuransa Finnish Dance Organization FDO ry:n kautta Suomen Tanssiurheiluliitto edustaa myös Performing Arts -tansseja (nykytanssi, showtanssi ja jazztanssi) sekä street dancea (hip hop, Electric boogie, House, Locking). Myös disco dance, disco freestyle ja latino show kuuluvat lajivalikoimaan.

Paratanssi on mitä tahansa liiton tanssilajiperheeseen kuuluvaa tanssia erityistä tukea tarvitseville. Tanssiurheiluliitto ja Suomen Pyörätuolitanssiliitto hallinnoivat ja edistävät yhteistyössä pyörätuolitanssia Suomessa.

Rock’n’Swing -tansseihin kuuluvat rock´n roll, boogie woogie, lindy hop ja bugg. Tanssiva pari, nainen hyppää

Salsa on tunnettu sosiaalitanssina, mutta se on tulossa Tanssiurheiluliiton lajivalikoimaan myös kilpailu- ja ohjaajakoulutuksen osalta.

Sports aerobic, eli kilpa-aerobic on Tanssiurheiluliiton harrastajamäärältään pienin, mutta kansainvälisesti menestynein tanssilaji.

Vakiotansseihin kuuluvat hidas valssi, tango, wienin valssi, foxtrot ja quickstep. Latinalaistansseihin kuuluu samba, cha-cha, rumba, paso doble ja jive. 10-tanssissa tanssitaan kaikki viisi vakiotanssia ja viisi latinalaistanssia.