Rock’n’swing -tanssit

Boogie woogie pari parketillaLindy Hop on kaikkien rock’n’swing -tanssien kantamuoto, joka on syntynyt New Yorkin Harlemissa. Lindy Hop on rentoa ja iloista musiikintulkintaa ja se perustuu viemiseen ja seuraamiseen sekä parin väliseen aktiiviseen kommunikointiin. Jo peruskuviot opettelemalla pääsee mukaan 30-luvun swingin tai 90-luvun retroswingin tunnelmaan.

Boogie Woogie henkii 50-luvun tunnelmaa. Sitä voi tanssia niin hitaasti tunnelmoiden kuin iloisesti riehaantuenkin. Tanssi syntyy viejän vapaasta viennistä ja johtaa viejän ja seuraajan yhteiseen musiikintulkintaan, eläytymiseen ja improvisointiin. Boogie Woogieta tanssitaan nopeaan rock’n’rolliin tai hitaampaan bluesiin.

Rock’n’Roll on kehittynyt alkuperäisestä muodostaan urheilullisemmaksi lajiksi. Tanssittava musiikki on vauhdikasta rock-musiikkia. Rock’n’Rollia tanssitaan sekä paritanssina että ryhmässä muodostelmassa. Tanssi perustuu niin sanottuun hyppyperusaskeleeseen, ennalta suunniteltuihin koreografioihin ja sisältää huimia akrobatiakuvioita. Laji on rock’n’swing -tansseista urheilullisin.

Bugg on tanssi, jonka askeleet on todella helppo oppia. Toisaalta lajissa riittää jatkuvasti uusia haasteita: askel- ja rytmivariaatiot sekä vaativammat kuviot motivoivat kehittymään tanssijana. Bugg on syntynyt naapurimaamme Ruotsin tanssilavoilla, missä sillä on vankkumaton suosio.