Rock’n’swing -tanssit

Boogie woogie pari parketillaLindy Hop on kaikkien rock’n’swing -tanssien kantamuoto, joka on syntynyt New Yorkin Harlemissa. Se on rentoa ja iloista musiikintulkintaa, jota koreografiat eivät rasita. Jo peruskuviot opettelemalla pääsee mukaan 30-luvun swingin tai 90-luvun retroswingin tunnelmaan.

Boogie Woogie henkii 50-luvun tunnelmaa. Sitä voi tanssia niin hitaasti tunnelmoiden kuin iloisesti riehaantuenkin musiikista riippuen. Musiikki on vauhdikasta tai rauhallisempaa rock’n rollia. Tanssi syntyy miehen vapaasta viennistä ja johtaa yhteiseen musiikintulkintaan, eläytymiseen ja improvisointiin.

Rock´n’Roll on kehittynyt alkuperäisestä muodostaan urheilullisemmaksi lajiksi. Tanssittava musiikki on vauhdikasta rock-musiikkia. Tanssi perustuu ns. hyppyperusaskeleeseen, ennalta suunniteltuihin koreografioihin ja sisältää huimia akrobatiakuvioita. Laji on rock’n’swing -tansseista fyysisin ja erittäin urheilullinen.

Bugg on tanssi, jonka askeleet on todella helppo oppia. Se on syntynyt naapurimaamme Ruotsin tanssilavoilla, missä sillä on vankkumaton suosio.