IKM:ssä jaettiin roppakaupalla SM-mitaleita

JULKAISTU: 22.5.2024, KATEGORIAT: Kilpailutiedotteet, Tulostiedotteet, Yleinen
Kuva: Jarkko Alho

Ikäkausimestaruuskilpailut tanssittiin viikonloppuna Espoossa. TanssiDansin ja Habaneran yhdessä järjestämiin kilpailuihin ilmoittautui valtava määrä tanssijoita juuri koulunsa aloittaneista lapsista senioreihin. Kyseessä onkin osallistujamäärältään suurin liiton alainen kilpailu.

SM-mitalit jaettiin peräti 17 sarjassa. Alle 21-vuotiaiden vakiotanssien mestaruuden voittivat kuukausi sitten Championin SM-hopeaa saavuttaneet Mikke Luttinen ja Miina Jauhiainen (DanceLine). Himmeämmät mitalit matkasivat Nikita Harunsille ja Anastasija Prikulille (TK Master) sekä Arseni Vorobyeville ja Kertu Kuklaselle (Lumets).

Alle 21-vuotiaiden latinalaistanssien mestareiksi ylsivät puolestaan Stefan Kagadi ja Adriana Johanson (TK Master). Haruns ja Prikul olivat hopealla niukasti ennen Luttista ja Jauhiaista.

Kuva: Jarkko Alho

SM-mitalit jaettiin myös lasten luokissa. Lapsi 1 -luokassa DSC Oulun pari Lenni Kilpinen ja Amanda Lahtinen putsasi pöydän voittamalla sekä vakio- että latinalaistanssien mestaruuden. Molemmissa kilpailuissa voitosta käytiin erittäin tiukka taistelu, jossa oululaispari oli niukasti Boleron Eeka Lalaa ja Sofi Krusellia edellä. Myös pronssikamppailut olivat tasaisia. Vakiotansseissa pronssille ylsi Vakitan pari Christian Onufriew ja Elsi Paavilainen ja latinalaistansseissa DSC Oulun Nooa Brockman ja Mila Heikkinen.

Myös lapsi 2 -luokassa vakio- ja latinalaistanssien mestaruudet menivät samaan osoitteeseen, sillä Team HSDS:n Olli Palkivaara ja Kiana Iliev voittivat molemmat mestaruudet. Vakiotansseissa hopeaa pokkasivat TK Masterin Kristian Pungard ja Vasilisa Alexandrova ja pronssia DSC Oulun Okko Haatainen ja Mira Gröhn. Latinalaistansseissa Haatainen ja Gröhn olivat hopealla ja Pungard ja Alexandrova pronssilla. Yhteensä luokassa tanssi upeat 20 nuorta paria!

Seniori 1:n SM-mitalit jaettiin jo aiemmin, mutta muut senioriluokat kilpailivat mitaleistaan ikäkausimestaruuskilpailuissa. Seniori 2:n vakiotanssien mestaruuden voittivat DanceLinen Kimmo Ahonen ja Päivi Rautio, jotka voittivat jo Salossa seniori 1:n mestaruuden. Hopeaa voittivat Ville Häyrynen ja Krista Piippo (Vakita) niukasti ennen TanssiDansin paria Aleksi VolanenIrene Hägerström.

Latinalaistansseissa Jani Kallio ja Satu Vuorjoki (Buumi DanceSport) tanssivat vakuuttavasti koko päivän ja juhlivat seniori 2:n mestaruutta. Hopealle ylsivät Mikko Mättö ja Anna Jouppila-Mättö (Dance Flow) ja pronssille Timo Lehtonen ja Krista Neff-Narva (TanssiDans).

Kuva: Jarkko Alho

Viikonlopun suurimmat osallistujamäärät nähtiin seniori 3 -luokan latinalaistansseissa, joihin osallistui peräti 33 paria. Pitkä kilpailu käsittikin peräti kolme kierrosta ennen finaalia. Lopulta Starin Petri Järvinen ja Ulla Järvinen olivat omaa luokkaansa ja pääsivät juhlimaan mestaruutta. Hopealle sijoittuivat Jarmo Kouhia ja Marjatta Kouhia (Mikkelin Urheilutanssijat) ja pronssille Jouko Karppinen ja Ann-Sofie Matthelié (Buumi DanceSport). Vakiotansseissa kolmen kärki erottautui muista ja kävi hyvin tasaisen kilpailun. Lopulta mestareiksi kruunattiin Ari Hinttu ja Marika Boström (Rolling), hopeaa saivat Pauli Schukov ja Riitta Schukov (Cavalier) ja pronssia Risto Lindroos ja Anne-Mari Lindroos (HaVe Step).

Seniori 4 -luokassa vakiotanssien mestareiksi tanssivat Jouko Leppälä ja Heljä Leppälä (DanceLine) ennen saman seuran paria Keijo VierimaaSeija Vierimaa sekä Feenix-paria Kauko TurunenPirjo Nieminen. Latinalaistanssien mestaruuden veivät Buumi DanceSportin Teuvo Laine ja Raija Laine, hopeaa Cavalier-pari Kari Leminen ja Maarit Vappula ja pronssia Habaneran Jukka Soikkeli ja Aija Soikkeli.

Botafogon Raimo Kekola ja Soile Maunuksela tanssivat sekä vakio- että latinalaistanssien mestareiksi seniori 5 -luokassa. Hopeaa pokkasivat molemmissa kilpailuissa Boleron Kyösti Laitakari ja Päivikki Laitakari. Latinalaistansseissa pronssille sijoittuivat Jukka Laitala ja Hilkka Laitala (Habanera) ja vakiotansseissa Ravi Mehta ja Irja Fager (Oikea Rytmi).

Kuva: Jarkko Alho

Lisäksi viikonloppu käsitti aina yhtä viihdyttävät joukkuekilpailut, joita ei Suomessa usein nähdä. Aikuisissa mitaleille pääsivät TK Master, TanssiDans sekä Vakitan ja Swivelin yhteinen joukkue. Lasten joukkuekilpailussa kolmen kärjen muodostivat DSC Oulu, TK Master sekä TanssiDans. Juniorien mestaruuden voitti puolestaan TK Master ennen DSC Oulua ja TanssiDansia.

SM-sarjojen lisäksi kilpailussa tanssittiin muitakin sarjoja. Yleisen sarjan kilpailussa nähtiin tuttuja nimiä Suomen huipulta, ja vakiotanssit voittivat TanssiDansin Aleksi Ahola ja Fay Antikainen, jotka olivat huhtikuussa SM-kilpailuissa finaalissa. Latinalaistansseissa yleisen sarjan voittivat Igor Bologov ja Arina Lobanova (Lumets). Näiden lisäksi kilpailtiin muun muassa juniori- ja nuorisosarjoissa.

IKM:n yhteydessä kilpailtiin myös yhtä aikaa leikkimielinen mutta vakava Tanssii Kuntajohtajien Kanssa -kilpailu, jossa Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä ja Kirkkonummen kunnanjohtaja Virpi Sailas kilpailivat paremmuudesta. Mäkelä sai parikseen Kia Lehmuskosken ja Sailas Sami Heleniuksen. Innovatiivinen kilpailu ylitti jopa paikallislehden uutiskynnyksen!

Hienon viikonlopun tunnelmiin voi vielä palata kilpailun tallenteista. Molempien päivien tallenteet ovat katsottavissa maksutta!

Valtavan suuri IKM on aina suuri ponnistus järjestäjiltä, ja kilpailun valmistelut aloitetaan hyvissä ajoin. Kilpailuviikonloppu sujui kokonaisuutena hyvin, joten suuri kiitos kaikille talkoolaisille tanssielämyksen mahdollistamisesta! Kiitos myös kaikille osallistujille sekä suurilukuiselle yleisölle ja onnittelut menestyneille!

Ensi vuonna ikäkausimestaruuskilpailut tanssitaan Oulussa, ja järjestäjänä toimii Telemark Team.

Tulokset: lauantai, sunnuntai