Suomalaiset palkinnoilla boogie woogien World Cupissa

JULKAISTU: 20.5.2024, KATEGORIAT: Kilpailutiedotteet, Tulostiedotteet, Yleinen

Boogie woogien World Cupin kauden toinen osakilpailu tanssittiin sunnuntaina Irlannin Corkissa. Suomalaiset olivat vahvoja, ja peräti kolme paria nähtiin palkinnoilla.

Ida-Loviisa Koivunen ja Aaron Koivunen jatkoivat vahvoja suorituksiaan ja voittivat juniorisarjan. Koivuset voittivat myös kauden ensimmäisen osakilpailun, joten he vankistivat johtoaan World Cupissa. Pari voitti viime kaudella nuorten maailmanmestaruuden lisäksi kaikki World Cupin osakilpailut juniorisarjassa, eikä menestykselle näy loppumisen merkkejä.

Koivusten jälkeen toiseksi sijoittuivat sveitsiläiset Valentina Payot ja Leonardo Payot ja kolmanneksi ranskalaiset Alice Paul ja Mahé Maillard. Tällä kertaa junioreissa ei kilpaillut muita suomalaispareja kuin Koivuset.

Ida Keränen ja Juho Päivinen sijoittuivat yleisessä sarjassa toiseksi. He olivat samalla sijalla myös kauden ensimmäisessä World Cupin osakilpailussa. Pohjoismaiden mestaruutta aiemmin keväällä juhlineet Keränen ja Päivinen olivat koko päivän kärkikahinoissa ja olivat välierän parhaita, mutta finaalissa ruotsalaiset Cajsa Weinemo ja Conrad Lindström olivat niukasti edellä. Kolmannelle sijalle sijoittuivat hallitsevat maailmanmestarit Wilma Edlund ja Viktor Edlund, eli Keränen ja Päivinen saivat kovan päänahan.

Toinen yleisen sarjan suomalaispari, Pinja Honkala ja Samuli Kalliala, ylsi myös hienosti finaaliin ja sijoittui lopulta viidennelle sijalle. Yhteensä yleisessä sarjassa tanssi reilu 30 paria.

Myös senioreissa nähtiin suomalaisedustusta. Viivi Jetsonen ja Jarkko Jetsonen etenivät välieriin, mutta valitettava loukkaantuminen teki toiveet finaalipaikasta tyhjiksi. Jetsosten loppusijoitus oli 12:s. Seniorien voitto meni tällä kertaa ruotsalaisparille Joanna StillmanHenric Stillman.

Boogie woogien kansainvälinen kilpailukausi jatkuu juhannusviikonloppuna Puolassa, jossa tanssitaan World Cupin kolmas osakilpailu.