Breikille uusien lajien kehittämistukea Olympiakomitealta

JULKAISTU: 22.4.2024, KATEGORIAT: Yleinen

Olympiakomitea on myöntänyt Breikille nuorten maajoukkuetoiminnan kehittämistukea 2500 €.

”Tukea ei jaeta automaattisesti kaikille uusille lajeille, vaan rahoitus kanavoidaan osana lajien kehitys- ja tukiprosessia, jossa huomioidaan lajin nykytila ja suunnitelmat kohti tulevaisuutta.” toteaa Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön laji- ja kisaohjelmista vastaava Leena Paavola.

”Uudet lajit ovat erityisesti nuorten harrastamia ja nuoria kiinnostavia lajeja. Suomen mahdollisuudet uusissa olympialajeissa menestymiseen voivat olla perinteisiä lajeja parempia, ja tehtävien investointien vaikuttavuus huippu-urheilutulokseen voi niissä olla suurempi kuin perinteisissä olympialajeissa” sanoo Olympiakomitean huippu-urheiluvastaava Rautakorpi.

”Jokaiselle mukana olevalle lajille rakennetaan yhdessä lajin kanssa huippu-urheilun toimintasuunnitelma, lyhyen ja pitkän tähtäimen kehityskohteet ja tavoitteet seuraavalle olympiadille. Huippu-urheiluyksikön huippu-urheiluvastaavat ja muut asiantuntijat sparraavat säännöllisesti lajeja lajin huippu-urheilutoiminnan ja olympiaprojektien kehittämisessä” Paavolainen sanoo.