Kaksi suomalaisparia EM-kilpailuissa Moldovassa

JULKAISTU: 15.4.2024, KATEGORIAT: Kilpailutiedotteet, Tulostiedotteet

Tanssin Euroopan-mestaruuksista kilpailtiin viikonloppuna Moldovan pääkaupungissa Chișinăussa, jonne Suomestakin matkusti muutama pari. Finaalipaikat jäivät tällä kertaa haaveeksi, mutta kansainvälinen kilpailu tarjosi jälleen kokemuksia ja uutta oppia.

Moldovassa kilpailtiin vakiotanssien mestaruuksista yleisessä sarjassa sekä 10-tanssin mestaruuksista U21-sarjassa. Vakiotansseissa Suomea edusti kaksi paria, Mikke Luttinen ja Miina Jauhiainen sekä Markus Kinnunen ja Ellen Puotiniemi. Kinnunen ja Puotiniemi olivat tällä kertaa suomalaispareista parempi, ja he ylsivät lopulta sijoille 43–45. Luttinen ja Jauhiainen päätyivät sijoille 50–56.

Mestaruuteen tanssi kotiyleisön edessä moldovalaispari Alexey Glukhov/Anastasia Glazunova. Hopeaa ottivat romanialaiset Rares Cocoj ja Andreea Matei ja pronssia Saksan Tomas Fainsil ja Violetta Fainsil.

Moldovassa tanssittiin myös 10-tanssin U21-mestaruuksista. Luttinen ja Jauhiainen urakoivat molemmat kilpailut. 10-tanssissa pari selvitti tiensä toiselle kierrokselle ja päätyi lopulta 17. sijalle.

Myös 10-tanssin EM-kulta meni Moldovaan, sillä U21-sarjan parhaiksi osoittautuivat Vladimir Cebanu ja Sofia Chiorescu. Hopealle ylsivät Liettuan Kristupas Mlinskas ja Liepa Rudnickaite ja pronssille Espanjan Daniel Ficola sekä Tatiana Gonzalez Contreras.

Kilpailussa tanssittiin myös avoimia sarjoja. Luttinen ja Jauhiainen osallistuivat vakiotanssien U21-ikäluokan avoimeen sarjaan ja sijoittuivat yhdeksännelle sijalle.