Pyörätuolitanssijoukkue menestyi Hollannissa

JULKAISTU: 2.4.2024, KATEGORIAT: Kilpailutiedotteet, Paratanssiurheilu, Tulostiedotteet

Maailman pyörätuolitanssin parhaimmisto kokoontui pääsiäisenä jo 34. kerran Hollannin Amstelveenissä vuoden ensimmäiseen World Ranking -kilpailuun.  Kansainvälisen kisakauden avauksessa oli edustettuna 19 maata, mukaan lukien harvemmin nähdyt USA, Englanti ja Ranska. Idän suurmaista mukana olivat Korean parit.

Vakiotansseissa kouvolalainen Combi 1 -kategorian pari Timo Pyykkönen – Tuuli Harju tanssi toiseksi voiton mentyä Koreaan hallitseville maailmanmestareille.

Naisten Single Conventional 1 -kilpailussa Tuuli Harju saavutti uransa ensimmäisen kansainvälisen voiton.

– Kyllä Maamme-laulu oli upeaa kuunneltavaa, Harju iloitsi kilpailun jälkeen.

Pari joutui pari viikkoa sitten jättämään SM-kilpailut väliin sairastumisen vuoksi, ja Hollantiin pari lähti hieman epävarmoina kunnostaan, mutta hyvä peruskunto siivitti palkinnoille. Pyörätuolitanssi on myös välinelaji, jossa pienilläkin muutoksilla voi olla merkitystä. Tuulin pyörätuoliin tehtiin MM-kilpailujen jälkeen säätöjä, joiden jälkeen tuoli oli nyt selvästi ketterämpi ja nopeampi pyörähdyksissä ja käännöksissä.

– Kisamatka onnistui loistavasti ja saimme tuomaristolta myös arvokasta palautetta tansseista, Timo Pyykkönen kertoi.  Parin tiukka kilpailutahti jatkuu viikon kuluttua Helsingissä Elevent Star -kilpailulla.

Hollannin pääsiäiskilpailu oli onnistunut koko Suomen joukkueelta. Mukana oli koko viime vuoden maajoukkue, josta Tiina Uimonen tanssi Single Naiset Conventional 2 -kategoriassa ensimmäisen kerran finaaliin ja sijoittui hienosti viidenneksi. Freestylessä Tiina oli sijalla 9. Single naiset 1 -kategorioissa Pirjo Pappila oli Conventionalissa sijalla 11.-12. ja Freestylessä sijalla 10. Sähköpyörätuolinkäyttäjien Single-kokeilukilpailussa hän oli seitsemäs.

Teksti: Merja Naroma, Tuuli Harju & STUL