Sirolinna ja Rantala Champion-sarjan mestareiksi

JULKAISTU: 10.2.2024, KATEGORIAT: Mediatiedotteet, Tulostiedotteet, Yleinen

Latinalaistanssien SM-mitalit jaettu – Sirolinna ja Rantala yleisen sarjan mestareiksi

Latinalaistanssien SM-mitalit ratkottiin lauantaina Tanssiseura DanceLinen järjestämissä kilpailuissa. Champion- eli yleiseen sarjaan saatiin uusi voittaja, sillä kaksi kertaa peräkkäin hopealle sijoittuneet Vakitan Miko Sirolinna ja Silja Rantala juhlivat tällä kertaa mestaruutta.

Sirolinna ja Rantala tanssivat vakuuttavasti ja olivat finaalissa lopulta omaa luokkaansa. Toiseksi sijoittuivat vielä viime vuonna nuorisosarjassa tanssineet TK Masterin Stefan Kagadi ja Adriana Johanson. Viime vuonna neljänneksi sijoittuneet Emil Hallberg ja Alessandra Kuutschin (TanssiDans) pääsivät tänä vuonna juhlimaan pronssia.

Sirolinna ja Rantala olivat ymmärrettävästi tyytyväisiä suorituksiinsa. “Olemme otettuja mestaruudesta, jota olemme pitkään tavoitelleet”, he totesivat kilpailun jälkeen. Pari kiitteli kilpailun järjestäjiä, kannustavaa yleisöä sekä kilpakumppaneita vuolaasti. “Kiitos myös perheillemme, tukijoukoillemme, valmentajillemme sekä seurallemme Vakitalle jatkuvasta tuesta ja kannustuksesta”, Sirolinna ja Rantala antoivat kunniaa taustajoukoilleen.

Mitalistien lisäksi kuuden parhaan finaaliin pääsivät parit Rodion MudarissovDiana Kojonen (TK Master), Leo PusaInka Hakomäki (Team HSDS) sekä Mikke LuttinenMiina Jauhiainen (DanceLine).

Haruns ja Prikul jälleen nuorison parhaat

Nuorison mestareiksi tanssivat toista kertaa peräkkäin TK Masterin Nikita Haruns ja Anastasija Prikul. Mestaruudesta käytiin erittäin tasainen taistelu, sillä vielä viime vuonna juniori 2 -sarjassa tanssineet Nikita Shchurov ja Angelina Ignatyeva (TK Master) haastoivat hallitsevat mestarit erinomaisesti. Haruns ja Prikul juhlivat kuitenkin lopulta mestaruutta. He ovat tanssineet nuorisosarjassa kolme vuotta, ja tuloksena on kaksi latinalaistanssien mestaruutta ja yksi SM-hopea.

Pronssia juhlivat DSC Oulun Eero Pulli ja Anni Vilmi, joille mitali oli ensimmäinen nuorisosarjasta latinalaistansseissa.

Juniori 2 -sarjan mestareiksi tanssivat TK Masterin Jelisei Zemljannikov ja Vlada Sidunova, jotka olivat viime vuonna hopealla. Hopeaa juhlivat TanssiDansin Petrus Puro ja Kira Polishchuk ja pronssia Vakitan Julius Juslin ja Nelli Koivula.

Myös juniori 1 -sarjan mestarit tulivat TK Masterista, sillä voiton veivät seuran Maximilian Pehkonen ja Olivia Ignatyeva. Muut mitalit menivät DSC Oulun pareille: hopean voittivat Mikael Lehtola ja Charlotte Rissanen ja pronssin Pavel Zakharov ja Lena Ståhlberg.

Seniorien 1-2-sarjan kärkikaksikko oli sama kuin viime vuonna: Toni Rasimus ja Tiina Kilponen (DSC Oulu) voittivat mestaruuden ja Tommi Räty ja Maria Skyttä (Team HSDS) sijoittuivat hopealle. Pronssia juhlivat Petri Järvinen ja Ulla Järvinen (Star), jotka olivat viime vuonna neljänsiä.

Lisäksi SM-kilpailussa tanssittiin seniorit 3-5 -luokka ilman SM-arvoa. Kaikkiaan kilpailuun ilmoittautui reilu sata paria, ja tunnelma oli katossa koko pitkän päivän ajan. Kaikki tulokset löytyvät tulospalvelusta: https://stelnet.fi/tulv24/lsm2024/