Toiminnanjohtajan palsta 6/24

JULKAISTU: 7.2.2024, KATEGORIAT: Yleinen

Viime vuona liittohallituksen asettama strategiatyöryhmä, Harri Harjulan johdolla, sai valmiiksi liiton strategian vuosille 2024-2029. Tiivistelmä strategiasta esiteltiin syyskokouksessa 2023 ja julkaistiin liiton kotisivulla ja somessa tammikuussa 2024. Liittohallitus valtuutti joulukuussa 2023 Harri Harjulan muodostamaan uuden strategian jalkauttamista ja tiedottamista suunnittelevan ja koordinoivan työryhmän.

Työryhmä on aloittanut työskentelynsä tammikuussa, jolloin ryhmä järjestäytyi ja kävi läpi työn aikataulua. Työryhmään kuuluvat puheenjohtaja Harjulan lisäksi liiton puheenjohtaja Leena Liusvaara, FDO:n puheenjohtaja Jonna Suokas, seurakehittäjä Katriina Lahti, VL edustajat Ville Väätäinen ja Anton Kurttila, viestintä- ja tiedotushenkilö, RS asiantuntija Pirja Vitikka-Koponen sekä allekirjoittanut. Työryhmä tulee kokoontumaan 7 kertaa niin, että viimeinen kokoontuminen on marraskuussa 2024.

Strategiatyöryhmä edistää strategian jalkautumista viestimällä ja tiedottamalla asiasta liittohallituksen tekemien linjausten pohjalta. Strategian siirtyminen käytäntöön on kaikkien liiton toiminnassa mukana olevien luottamushenkilöiden, toimihenkilöiden, jaosten ja valiokuntien sekä työryhmien puheenjohtajien ja jäsenten sekä seurakentän yhteinen tehtävä. Työ vaatii aktiivitoimijoilta strategian sisäistämistä ja sen ottamista arkitoiminnan ohjenuoraksi. Toiminnanjohtajan tehtävän on pitää strategia kirkkaana toiminnan johtotähtenä tulevassa ohjausryhmässä ja liiton toimistolla. Jaosten puheenjohtajien tulee puolestaan muistuttaa itseään ja jaoksiaan strategisista linjauksista, sekä pitää huoli että toimintaa viedään strategian määrittelemään suuntaan. Vain toiston ja strategisten linjausten esillä pysymisen kautta tavoitteet pysyvät toiminnan ohjurina. Siksi strategiasta viestiminen ja strategian toteuttamiseen liittyvien asioiden tiedottaminen on erittäin tärkeässä roolissa. Tässäkin, kuten tanssin treenaamisessa, toistolla on merkitystä.

Liiton jäsenyhdistysten hallitusten tulee tutustua liiton strategiaan ja huomioida siihen kirjatut tavoitteet myös omien seurojensa toiminnassa. Osalla yhdistyksistä on oma strategia, suurella osalla kuitenkaan ei. Liiton strategia on hyvä pohja molemmissa tapauksissa. Niiden yhdistysten, joilla oma strategia ohjaa toimintaa, kannattaa tarkastella strategiansa tavoitteita ja linjauksia suhteessa liiton strategiaan ja pohtia nouseeko sieltä tarvetta oman strategian tarkentamiseen. Niiden yhdistysten, joilla omaa strategiaa ei vielä ole, liiton strategia ja siihen määriteltävät painopistealueet voivat toimia tavoitteellisen toiminnan askelmerkkeinä kunnes oma strategia on luotu.

Edessä oleva työmäärä on suuri, mutta yhdessä strategiassa määriteltyä visiota koti ponnistelemalla saavutamme hyvinvoivan ja jäsenilleen toimivan liiton. Liiton visio: 2029 STUL on yhdessä tekevä yhdenvertainen monilajiyhteisö, jonka jäsenmäärä on kasvanut ja urheilumenestys parantunut. Tanssin terveys- ja hyvinvointitietoisuus on laajentunut. Hallinto on arvioitu hyväksi ja talous on vankka.

Jos et vielä ole tutustunut strategiaan, löydät sen täältä https://www.dancesport.fi/wp-content/uploads/2024/01/STUL-strategia-2024-2029-tiivistelma.pdf

 

Jos mieltäsi askarruttaa joku asia, ota rohkeasti yhteyttä

(050-4080 122 tai pirjo.koivula(a)dancesport.fi

 

Pirjo