SUEK raportti Tanssiurheiluliitolle

JULKAISTU: 31.1.2024, KATEGORIAT: Yleinen

Vuoden 2023 syksyllä SUEK järjesti kaikille lajiliitoille kyselyn, jonka raportin SUEK luovutettiin Opetus- ja kulttuuriministeriölle (OKM). OKM käyttää SUEK:n tekemää raporttia osana yleisavustusten myöntämisperusteita. Ennakkotietojen mukaan SUEK raportin painoarvo voi olla jopa 20 % kokonaisarviosta.

Tanssiurheiluliitto selviytyi SUEK:lta saadun raportin mukaan antidoping asioiden osalta keskiarvoa paremmin (41,2/38,3), mutta kilpailumanipulaation torjunnan osalta keskiarvoa heikommin (33,5/35). Arvioinnin maksimipistemäärä oli 50.  SUEK esitti myös kehitysehdotuksia kuten kilpailusääntöjen kirjausmuutoksia kilpailumanipulaation osalta.

Tuomarilisenssikäytäntöön pakolliseksi suoritukseksi lisätty Reilusti paras- koulutus lisää liittomme keskeisten toimijoiden tietämystä kilpailumanipulaatioon liittyvissä asioissa.