Muutokset DanceCoreen on tehty

JULKAISTU: 15.12.2023, KATEGORIAT: Seuratiedotteet

Muutoksia DanceCoreen 2024

 

Muutokset henkilötietojen kYSYMISEEN ja käsittelyyn

Tänä vuonna otettiin myös vakio- ja latinalaistansseissa käyttöön viejä/seuraaja-kilpailuyksiköt, joten sukupuolijaottelua ei enää tarvita edes kilpailujärjestelmää varten. Sen myötä on linjattu, että liitto ei enää kerää kenenkään sukupuolitietoa. Myöskään tarkka syntymäaika ei ole välttämätön ei-kilpailevilta jäseniltä. Noudatamme henkilötietojen käsittelyssä minimiperiaatetta ja keräämme henkilötietoja vain niissä määrin, kuin tarvitsemme niitä ylläpitääksemme ja hoitaaksemme jäsensuhdettamme.

Tämä asia kannattaa seuroissa huomioida ja samalla tiedostaa, mitä henkilötietoja seuran jäsenistä kerätään liittoa varten ja miten jäsentietojen luovuttamisesta liitolle kerrotaan jäsenille. Liitolle ilmoitetaan minimissään pelkkä etunimi ja sukunimi. Toivomme, ettei mikään väärinkäsitys vaikuttaisi siihen, että ihmiset kieltäisivät kokonaan tietojensa luovuttamisen.

Muutokset tietoturvaan

Kilpailijoiden yksilöivänä tunnisteena käytetään nyt Sportti-ID-numeroa. Liiton kilpailutoimintaan liittyvää DanceCorea varten varten ei jäsenyhdistyksissä tarvitse eikä pidä kerätä enää henkilötunnuksia. Henkilön tunnistaminen tapahtuu Suomisportissa kilpailulisenssin oston yhteydessä. Tietoturvasta vastaa siis Olympiakomitean ylläpitämä Suomisport.

Mikä on Sportti-ID?

Suomisportiin ensimmäistä kertaa kirjautuessaan jokainen henkilö tunnistautuu vahvasti esim. pankkitunnuksilla, jolloin henkilöllisyys tarkistetaan väestörekisteristä. Henkilölle muodostuu automaattisesti myös tietoturvallinen yksilöivä tunniste, Sportti-ID-numero. Tämä numero myös pysyy aina samana, aivan kuten henkilötunnuskin.

Kaikille kilpailijoille, joille löytyi DanceCoresta jokin aiemmin ostettu lisenssi, on jo tuotu automaattisesti Sportti-ID, ja se näkyy henkilön profiilissa. Tämä ei aiheuta mitään muutoksia kilpailijoille, jotka ovat jo rekisteröityneet DanceCoreen henkilötunnuksen avulla ja kilpailuilmoittautumiset ovat toimineet ongelmitta. Aiempi kirjautumistapa toimii jatkossakin. Olemassa oleva Sportti-ID näkyy myös seura-admineille Henkilöt-listauksessa, joten sen perusteella voi myös suoraan hakea henkilöä Etsi-kentässä.

Uusien kilpailijoiden kohdalla tämä Sportti-ID-numero muodostuu väistämättä viimeistään silloin, kun hän menee ostamaan kilpailulisenssiä Suomisportista. Henkilön (kilpailijan, liikkujan jne) ollessa alaikäinen, Suomisportissa asioinnin hoitaa laillinen huoltaja. Tällöin sekä huoltajalle että hänen Suomisportissa vahvistamilleen huollettaville syntyy oma sportti-ID. Lisätietoa https://info.suomisport.fi/palvelukuvaus/

Muutokset DanceCoreen

Tähän liittyvät muutokset DanceCoren jäsenrekisteriin on nyt tehty ja ne ovat toiminnassa. Henkilötunnus- sekä sukupuolitieto on poistettu kokonaan tietokannasta. Toiminnot, joihin tämä vaikuttaa, on testattu, mutta on toki mahdollista, että jokin bugi vielä löytyy. Ilmoittakaa, jos ilmenee jotakin virhetilanteita, sähköpostiin dancecore@dancesport.fi.

Myös jäsenien tuontiexcel on muuttunut, ja uuden saa ladattua tutusta paikasta DanceCoren Tuonti-toiminnon alta. Siinä on pakollisena joko Sportti-ID tai syntymäaika, eli jompi kumpi on annettava. Sukupuolisarake poistettu. Muut kentät, kuten yhteystiedot, ovat ennallaan, eli ovat edelleen vapaaehtoisia.

Myös oleelliset ohjeet on päivitetty verkkosivuille https://www.dancesport.fi/seurat/dancecore-ohjeet/.