Vilnassa ja Astanassa tanssittiin arvokisamitaleista – Kagadi ja Johanson sijalle 10. MM-kisassa

JULKAISTU: 3.12.2023, KATEGORIAT: Yleinen

Vilnassa ja Astanassa tanssittiin arvokisamitaleista – Kagadi ja Johanson sijalle 10. MM-kisassa

Joulukuun ensimmäinen viikonloppu sisälsi kaksi merkittävää kansainvälistä arvokilpailua vakio- ja latinalaistansseissa. Liettuan Vilnassa ratkottiin yleisen sarjan vakiotanssin Euroopan mestaruudet, ja Kazakstanin pääkaupunki Astana isännöi nuorison 10-tanssin MM-kilpailuja. 

Kagadi ja Johanson sijalle 10. MM-kilpailussa

Nuorison 10-tanssin MM-mitalit ratkottiin lauantaina 2.12. Kazakstanin pääkaupungissa Astanassa. Kisaan osallistui yhteensä 27 paria, joista voittoon ylsi isäntämaan Neidas Lenkaitis ja Tamara Belenkaya. Suomea kisassa edustivat Stefan Kagadi ja Adriana Johanson, jotka etenivät aina semifinaaliin asti ja sijoittuivat upeasti lopulta sijalle 10. Pari on edustanut Suomea ahkerasti tänä vuonna arvokisoissa nuorison ikäsarjassa lupaavin sijoituksin, ja vuosi huipentui ensimmäiseen top10-sijoitukseen arvokisassa. 

Suomen parit vakiotanssin EM-kisoissa: Aleksi Ahola ja Fay Antikainen, Markus Kinnunen ja Ellen Puotiniemi

Vakiotanssin EM-kulta odotettuun osoitteeseen

Liettuassa Vilnassa tanssittiin myös lauantaina 2.12. yleisen sarjan vakiotanssien EM-titteleistä. 44 parin kilpailussa voittoon tanssivat odotetusti Liettuan Evaldas Sodeika ja Ieva Zukauskaite, jotka voittivat myös kesällä MM-kultaa. 

Suomea kisassa edusti kaksi nuorta vakiotanssiparia, jotka molemmat kisasivat ensimmäistä kertaa tänä vuonna yleisen sarjan MM- ja EM-kilpailuissa. Tämän vuoden SM-kultamitalistit Markus Kinnunen ja Ellen Puotiniemi tanssivat kovassa kilpailussa sijalle 36., ja Aleksi Ahola ja Fay Antikainen jaetulle sijalle 40.-44.

Kaikki tulokset löytyvät WDSF:n sivuilta:

Nuoriso 10-tanssin MM: https://www.worlddancesport.org/Event/Competition/World-Championship-Astana-23676/Youth-Ten-Dance-59964/Ranking

Yleinen vakio EM: https://www.worlddancesport.org/Event/Competition/European-Championship-Vilnius-23699/Adult-Standard-60021/Ranking