Breikin SM-kisat järjestetään 25.11. Tiivistämöllä

JULKAISTU: 23.11.2023, KATEGORIAT: Yleinen

Breikin SM-kisat kokoavat Suomen parhaat breikkarit Tiivistämölle, Helsinkiin 25.11. Lauantaina ratkotaan mestarit miesten (b-boy), naisten (b-girl) sekä juniorien ja lasten soolobattleissa. Päivän aikana kruunataan voittajat myös ryhmien välisessä kisassa, jossa suomalaiset breikkiryhmät eli crew’t battlaavat toisiaan vastaan.

SM-kisat on järjestetty vuosittain 2000-luvun alusta lähtien ja osallistujamäärät ovat kasvaneet vuosi vuodelta. Paikalle odotetaan kokeneempia tanssijoita sekä uusia tulokkaita ympäri Suomea ja mestaruuksista mukana on kisaamassa myös Suomen breikkimaajoukkueen tanssijoita. Paikalla on myös kansainvälisiä vieraita, kuten hallitseva Euroopan mestari ja kolminkertainen Red Bull BC Onen voittaja b-boy Menno.

“Breikkaus on hyvässä nosteessa varsinkin lasten ja nuorten keskuudessa ja olympiastatus on selkeästi tuonut myös uutta yleisöä ja mielenkiintoa lajia kohtaan”, kertoo Suomen Breikkiliiton puheenjohtaja Aleksi Kyllönen. “Mahtavaa päästä taas näkemään, mitä kokeneet konkarit ja tulevaisuuden tähdet ovat treenisaleilla keksineet. Todella hienoa, että kumppanien avustuksella päästään tekemään toistaiseksi isoimmat kisat, juuri olympialaisten kynnyksellä.”

Breikkaus tekee lajidebyyttinsä olympialaisissa Pariisissa 2024 ja Suomen maajoukkueen tanssijat ovatkin kiertäneet ranking-kisoja ahkerasti viimeisen puolitoista vuotta. Karsintakiertue huipentuu Hong Kongissa joulukuussa, jonka jälkeen tiedetään, ketkä pääsevät mukaan ensi kevään Olympic Qualifier Seriesiin tavoittelemaan paikkaa Pariisissa.

Lisätietoa kisojen aikatauluista ja artisteista löytyy osoitteesta www.breikkiliitto.fi/break-sm-2023. Mahdolliset tiedustelut mailitsesuomenbreikkiliitto@gmail.com.

Tapahtuma on yleisölle ilmainen.