Onko valmentajan ammattiura vaihtoehtosi?

JULKAISTU: 13.11.2023, KATEGORIAT: Yleinen

Nyt Helsingissä on tarjolla kolmen urheiluopiston yhteistyönä toteuttama VAT eli valmentajan ammattitutkinto. Myös muilla urheiluopistoilla on tarjolla vastaavia koulutuksia.

Valmentajan ammatillinen koulutus on tarkoitettu henkilölle, joka toimii valmentajana valmennustyössä ja kehittää osaamistaan valmentajana sekä kehittää valmennuksen toimintaympäristöä. Tutkinnon suorittanut voi toimia valmennustehtävissä urheiluseuroissa tai muussa valmennustoiminnassa esimerkiksi yrittäjänä.

Koulutuksen hakijalta odotetaan urheiluvalmennuksen kokemusta ja mielellään lajiliittojen koulutustaustaa tai muuta liikunnan alan koulutusta. Toteutus edellyttää käytännön valmennuksessa toimimista yksilö- tai joukkuevalmennuksessa koulutuksen aikana. Soveltuvuudesta kannattaa keskustella hakeutumisvaiheessa koulutuksen yhteyshenkilöiden kanssa.

Hakuaika on käynnissä joten jos koit, että  koulutus voisi olla sinua varten ole yhteydessä järjestäjään tai oman lähialueesi urheiluopistoon.

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto, Valmennuksen osaamisala