Sibiussa tanssitiin MM-titteleistä viikonloppuna

JULKAISTU: 6.11.2023, KATEGORIAT: Yleinen

Sibiussa tanssitiin MM-titteleistä viikonloppuna

Latin MM edustajat Romaniassa, vasemmalta: Sirolinna, Rantala, Pörsti, Kaksonen

 

Romanian Sibiu isännöi viikonloppuna perinteistä Transylvanian GP:tä, jonka yhteydessä ratkottiin MM-mitaleita yleisen sarjan latinalaistansseissa sekä juniorit 2 -sarjan vakiotansseissa.

Latinalaistanssien maailmanmestaruus matkasi viime vuoden tapaan Saksan Marius-Andrei Balanille ja Khrystyna Moshenskalle. Suomea kisassa edusti kaksi paria. Tämän vuoden ranking-listoja hallinneet ja SM-hopeaa helmikuussa voittaneet Miko Sirolinna ja Silja Rantala tanssivat sijalle 51. “Tanssi tuntui hyvältä, ja kisapaikalla oli mahtava tunnelma ja ihanaa musiikkia!”, Miko ja Silja kertoivat Romaniasta. 

Toisena suomalaisparina kilpailussa tanssivat Matti Kaksonen ja Hanna Pörsti, joiden loppusijoitus oli heidän ensimmäisissä MM-kisoissaan 59. “Oli hienoa päästä edustamaan Suomea ja saada fiilistä huipputanssijoiden kanssa tanssimisesta! Vedettiin tosi hyvä kisasuoritus, valitettavasti se ei nyt riittänyt 48:n parhaan joukkoon, mutta ollaan tanssiin tyytyväisiä. Hommat menee eteenpäin ja oman fiilikset mukaan meillä on tapahtunut iso kehitys edellisistä edustuskisoista eli viime vuoden EM-kisoista”, Matti ja Hanna kertoivat tunnelmistaan tuoreeltaan kisan jälkeen.

Juniorit tasaisia vakiotanssin MM-kisoissa

Romaniassa kisattiin myös juniorit 2-sarjan vakiotanssien MM-kilpailu sunnuntaina 5.11. Viikko sitten saman ikäsarjan latinalaistanssien MM-kisassa hienosti 11. sijoittuneet Suomen Nikita Shchurov ja Angelina Ignatyeva eivät yltäneet aivan yhtä korkealle tällä kertaa, vaan parin sijoitus oli 22. Toinen suomalaispari, Jelisei Zemljannikov ja Vlada Sidunova sen sijaan petrasivat vakioissa sijoitustaan viime viikkoon (jaettu 36.-37. sija) nähden, ja loppusijoitus oli tällä kertaa 28. Kilpailun voittoon tanssivat järjestäjämaa Romanian Marius-Tiberiu Padurean ja Adelina Stanciu, jotka juhlivat viime viikonloppuna latinalaistanssien MM-hopeaa ikäsarjassaan.

Kaikki tulokset:

Yleinen: https://www.worlddancesport.org/Event/Competition/World-Championship-Sibiu-23556/Adult-Latin-59997/Ranking

Juniori 2: https://www.worlddancesport.org/Event/Competition/World-Championship-Sibiu-23556/Junior-II-Standard-59333/Ranking