Shchurov ja Ignatyeva semifinaalissa Jun2 latin MM-kisoissa

Shchurov ja Ignatyeva semifinaalissa Jun2 latin MM-kisoissa

Shchurov ja Ignatyeva 10-tanssin SM-kisoissa lokakuussa 2023, kuva: Jarkko Alho

Juniori 2-ikäsarjan latinalaistanssien MM-kilpailut kisattiin lauantaina 28.10.2023 Portugalissa Vagosissa. Kisa käytiin 63 parin voimin, joista kaksi edusti Suomea.

Ikäsarjassaan ylivoimaisesti Suomen kilpailuja hallinneet Nikita Shchurov ja Angelina Ignatyeva tanssivat kilpailussa upeasti semifinaaliin ja lopulta sijalle 11. Aiemmin kesällä saman ikäsarjan 10-tanssin MM-kisoissa kymmenenneksi sijoittuneet Shchurov ja Ignatyeva ovat kisanneet tänä vuonna ahkerasti ulkomailla WDSF Open-kilpailuissa ja napanneet mm. syksyllä kaksi hopeasijaa latinalaistansseissa omassa ikäsarjassaan. 

Toinen suomalaispari, Jelisei Zemljannikov ja Vlada Sidunova etenivät kilpailussa toiselle kierrokselle ja sijoittuivat jaetulle sijalle 36.-37. Kyseessä oli parin ensimmäinen MM-kilpailu ja arvokilpailu-ura on näin avattu mallikkaasti.

Kilpailun voittoon tanssivat Kyproksen Ivan Marynich ja Petrova Melaniia. Kaikki tulokset löytyvät WDSF:n sivuilta osoitteesta: https://www.worlddancesport.org/Event/Competition/World-Championship-Vagos-23541/Junior-II-Latin-59515/Ranking