10-tanssin mestarit ratkottiin Lahdessa – Emil Hallbergille ja Alessandra Kuutschinille ensimmäinen SM-kulta

JULKAISTU: 8.10.2023, KATEGORIAT: Tulostiedotteet, Vakio- ja latinalaistanssit, Yleinen

Emil Hallberg ja Alessandra Kuutschin, kuva: Jarkko Alho

Vuoden viimeiset vakio- ja latinalaistanssien Suomen mestaruudet ovat ratkenneet, kun 10-tanssin SM-mitaleista kilpailtiin lauantaina 7.10. Lahdessa. Nick’s Dancingin järjestämät kilpailut tarjosivat jännitystä ja hienoja suorituksia aamusta iltaan Lahden Suurhallissa. Kilpailussa oli mukana noin sata paria junioreista senioreihin.

Kirkkonummelaisen TanssiDansin pari Emil HallbergAlessandra Kuutschin vei yleisen champion-luokan mestaruuden. Aiemmin lähinnä latinalaistansseihin keskittynyt kaksikko osoitti pärjäävänsä myös vakiotansseissa, ja niinpä lauantai-ilta huipentui mestaruuteen. Suoraan finaalina tanssittu kilpailu eteni odotetun jännittävästi. Kotimaan latinalaistanssien rankingin tämän hetken kakkoset Hallberg ja Kuutschin voittivat odotetusti ensin tanssitut kaikki viisi latinalaistanssia. Viime vuoden mestaruutta puolustaneet La’ Teamin Henrik Saastamoinen ja Lotta Niinivaara eivät aivan onnistuneet kaikissa latinalaistansseissa, ja vaikka pari voittikin kaikki viisi vakiotanssia, joutuivat he lopulta kokonaistuloksissa taipumaan hopealle neljällä sijalukupisteellä. Tasaisesti sekä vakio- että latinalaistanssit suorittaneet Team HSDS:n Miikka Ahonen ja Tuuli Tolvanen uusivat viime vuotisen pronssimitalinsa.

Nuorison mestaruuden voittivat ylivoimaisesti Tanssiklubi Masterin Nikita Haruns ja Anastasija Prikul, jotka kirkastivat näin viime vuoden hopean kullaksi. Toisesta sijasta käytiin tiukempaa kamppailua, joka kääntyi lopulta vahvan latinalaistanssin ansiosta La’ Teamin parille Elias SaastamoinenEmmiina Alimattila. Vakiotanssien nuorison MM-kilpailuissa pari viikkoa sitten esiintyneet DanceLinen Mikke Luttinen ja Miina Jauhiainen saivat näin ollen tyytyä pronssimitaliin.

Juniori 2 -sarjan mestareiksi tanssivat toista vuotta peräkkäin Tanssiklubi Masterin Nikita Shchurov ja Angelina Ignatyeva. Toiseksi sijoittuivat saman seuran Jelisei Zemljannikov ja Vlada Sidunova ja kolmanneksi Vakitan Krisjanis Caunitis ja Jessica Lappalainen.

Tanssikerho Voltan Pasi Rautio ja Minttu Pajunen puolestaan voittivat seniori 1 -sarjan SM-kullan erityisesti vahvalla suorittamisella latinalaistansseissa. Hopealle tanssivat vain yhden sijalukupisteen mestareille jääneet Cavalierin Mikko Minkkinen ja Mari Minkkinen ja pronssille DanceLinen Pauli Vihtiälä ja Susa Vihtiälä.

Tasaisen Juniori 1 -sarjan voittivat Ilja Pehkonen ja Liisa Mesetsova (Tanssiklubi Master) ennen paria Julius JuslinNelli Koivula (Vakita). Pronssille sijoittuivat DSC Oulun Mikael Lehtola ja Charlotte Rissanen.

Juniorijoukkueiden Suomen mestaruutta juhli Tanssiklubi Master. Hopealle ylsi Vakita ja pronssille DSC Oulu. Mitalikolmikko oli siis sama kuin vuosi sitten, mutta tällä kertaa Vakita oli oululaisten edellä hopealla.

Lisäksi kilpailussa tanssittiin seniorit 3–5-ikäsarjan 10-tanssikilpailu ilman SM-arvoa, jonka voitti järjestävän seuran pari Jukka LeppänenTiina Siniketo.