10-tanssin SM-mitalit ratkotaan lauantaina Lahdessa

JULKAISTU: 6.10.2023, KATEGORIAT: Yleinen
Henrik Saastamoinen ja Lotta Niinivaara vakiotanssien SM-kisoissa huhtikuussa 2023

Tulevana lauantaina Lahden Suurhallissa ratkotaan 10-tanssin SM-mitalistit vuodelle 2023 lahtelaisen tanssiseuran Nick’s Dancingin järjestämänä. 10-tanssissa parit tanssivat kaikki viisi vakiotanssia ja viisi latinalaistanssia, joten sitä tituleerataankin usein tanssiurheilun kuninkuuslajiksi. Kilpailupäivä on pitkä, ja kaikkien kymmenen tanssin esittäminen usealla kilpailukierroksella vaatii tanssijoilta äärimmäistä fyysistä ja psyykkistä kestävyyttä. 

Yleisen champion-sarjan edellisvuoden mestarit, La’Team Kaarinan Henrik Saastamoinen ja Lotta Niinivaara lähtevät Lahden kilpailuun hyvillä mielin. Keväällä pari nappasi vakiotansseista SM-pronssia, ja lauantain kisassa tavoitteena on tietenkin viime vuoden mestaruuden puolustaminen. ”Valmistautuminen on mennyt hyvin ja kisaharjoituksia on ollut tiuhaan tahtiin” Henrik ja Lotta kertovat kisan kynnyksellä, ja mainitsevat omaksi vahvuudekseen tanssissa sen, että kilpailuissa he antavat kaikkensa. Haastajina mestareille kilpailuun saapuvat muun muassa viime vuoden hopeamitalistit, Daniel Eklund ja Olivia Eklund Casinosta Kauhajoelta, sekä edelliset pronssimitalistit, helsinkiläisen Team HSDS:n Miikka Ahonen ja Tuuli Tolvanen. Mielenkiintoista on nähdä myös, kuinka aiemmin lähinnä latinalaistansseihin keskittyneet Kirkkonummen TanssiDansin Emil Hallberg ja Alessandra Kuutschin haastavat viime vuoden mitalistit. Pari on tällä hetkellä kotimaan rankingissa latinalaistansseissa toisena, mutta vakiotanssien osalta tuloskunto on arvoitus.

Kilpailun isoin sarja on nuorison 10-tanssin SM-sarja, johon on ilmoittautunut 22 paria. Sarjassa mestarit tulevat vaihtumaan, sillä vuoden 2022 kultamitalistit Stefan Kagadi ja Adriana Johanson Lumetsista eivät ole ilmoittautuneet kisaan mukaan. Vahvoja suosikkeja mitalisteiksi ovat muun muassa viime vuoden kakkoset, TK Masterin Nikita Haruns ja Anastasija Prikul, jotka voittivat talvella sarjan latinalaistanssien SM-kultaa ja sijoittuivat viime vuonna nuorison 10-tanssin MM-kilpailuissa upeasti sijalle 12. Myös viime vuoden pronssimitalistit, DanceLine Tampereen Mikke Luttinen ja Miina Jauhiainen tavoittelevat varmasti menestystä Lahdesta. Pari tanssi hyvin muutama viikko sitten nuorison vakiotanssien EM-kilpailuissa (26.) ja voitti keväällä vakiotanssien SM-kultaa. Ennakkosuosikkien joukkoon lukeutuvat myös La’Teamin Elias Saastamoinen ja Emmiina Alimattila, jotka nappasivat keväällä vakioiden hopeaa ja ovat tanssineet alkusyksyn avoimissa kilpailuissa hienoja sijoituksia.

Lisäksi kilpailussa ratkotaan 10-tanssin mestarit sarjoissa juniorit 1, juniorit 2 ja seniorit 1. Seniorit 3-5 tanssivat 10-tanssikilpailun ilman SM-arvoa. Samassa yhteydessä ratkotaan myös juniorit 1-2 -sarjojen joukkuekilpailun SM-mitalit 7 joukkueen ja yhteensä 33 parin kesken. Muiden sarjojen joukkuekisat käytiin jo keväällä Ikäkausimestaruuskilpailujen yhteydessä.

Kilpailut alkavat aamulla klo 9.30 ja ensimmäiset palkinnot jaetaan junioreille ja seniorit 3-5 -sarjalle iltapäivällä noin klo 14. Iltapäivän kilpailuosio alkaa klo 15 ja huipentuu viimeisiin palkintojen jakoihin klo 20.00. Lahden Suurhalliin mahtuu hyvin yleisöä kannustamaan, lippujen hinnat ovat aikuiset 20€, opiskelijat ja eläkeläiset 10€, lapset 7-16v 10€ ja lapset alle 7v veloituksetta. Kilpailupäivän aikana tuloksia voi seurata osoitteesta https://stelnet.fi/tulv23/ni07102023/ . Kilpailut myös videoidaan ja linkki tallenteisiin julkaistaan kisajärjestäjän sivuilla viimeistään sunnuntaina 8.10.

Järjestäjien sivut: https://www.nicksdancing.fi/10-sm-2023/