Tanssi mukana School Action Dayssä 28.9.2023

JULKAISTU: 2.10.2023, KATEGORIAT: Yleinen

Euroopan urheiluviikkoon liittyvä liikuntatapahtuma School Action Day järjestettiin 28.9. Leppävaaran urheilupuistossa. Tapahtuma oli suunnattu kaikille pääkaupunkiseudun 3.–9.-luokkalaisille. Paikalle saapui yli 4 000 lasta ja nuorta. Paikalla oli eri liikuntajärjestöjä järjestämässä liikunnallista ohjelmaa omilla pisteillään.

Tanssiurheiluliitto osallistui tapahtumaan ensimmäistä kertaa. Aija ja Raija pitivät Tanssiurheiluliiton ja FDO:n esittelypistettä Tapahtumatorilla. Päivän aikana aurinko paistoi todella kesäisesti ja kaikki olivat hyvällä tuulella. Saimme kiitettävästi aikaan kontakteja, joissa koululaiset tulivat kysymään tietoa tanssista ja missä sitä voisi harrastaa. Lisäksi jaoimme flyereitä. Pieni juttelu, hymyileminen ja huomatuksi tuleminen tuntuivat olevan monelle pienelle ja isommallekin koululaiselle tärkeä juttu. Lapset ja nuoret halusivat myös kertoa, mitä tanssia he itse harrastavat tai ovat harrastaneet. Löytyi balettitaustaa, latino showta, afrotanssia. Lastentanssi mainittiin myös. Ikävä kyllä tällä kertaa tapahtumaan pystyi osallistumaan lopulta vain yksi liiton tanssilajeista. Muut ennakkoon ilmoittautuneet toimijat joutuivat peruuttamaan tulonsa. Kiinnostusta tanssiin lapsilla ja nuorilla kuitenkin olisi ja kysyntää tanssitoiminnalle oli järjestäjän mukaan tullut kouluilta paljon.

School Action Day -tapahtumaan kannattaa osallistua ensikin vuonna. Toivomme, että ensi kerralla pääkaupunkiseudun tanssiurheiluseurat hyödyntäisivät suuren potentiaalin ja hyödyn ison tapahtuman näkyvyydestä ja kontakteista, ja tuottaisivat alueen koululuokille toimintaa yhdeksi syksyiseksi päiväksi. Muiden paikkakuntien seuroja ja tanssitoimijoita kehotetaan kartoittamaan omien paikkakuntiensa vastaavan kaltaisia esittäytymismahdollisuuksia. Seurakehittäjä Katriina Lahdelta saa tietoa kaikkien liikunnan aluejärjestöjen toteuttamista tapahtumista.