Ramona Panula paras suomalainen breikin MM-kilpailuissa

JULKAISTU: 28.9.2023, KATEGORIAT: Breaking, Tulostiedotteet, Yleinen

Ramona Panula paras suomalainen breikin MM-kilpailuissa

Hatsolon tyylinäytettä MM-kilpailuissa. Kuva: Haruka ”Haru” Ambai

Breikin MM-mitalit jaettiin viikonloppuna Belgiassa. Kolme suomalaista lähti kisaan tavoittelemaan menestystä, mutta kärkisijoitukset antoivat vielä odottaa itseään.

Naisten kilpailussa Ramona eli Ramona Panula eteni 32 parhaan kierrokselle, jolla vastaan asettui liettualainen Nicka eli Dominika Banevič. Banevič pudotti Ramonan jatkosta, ja suomalainen sijoittui 26:nneksi. 16-vuotias Banevič juhli sunnuntaina lopulta maailmanmestaruutta sekä paikkaa Pariisin 2024 olympialaisissa.

Miesten sarjassa Suomen lippua kantoivat Hatsolo eli Johannes Hattunen sekä Elmonaattori eli Elias Niskanen. Hatsolo oli karsintakierroksella upeasti 16:s, ja myös Elmonaattori eteni jatkoon. Molemmat kuitenkin kärsivät tiukan tappion vastustajista 64 parhaan kierroksella. Hatsolo oli lopulta 33:s ja Elmonaattori 60:s.

Lajipäällikkö Petri Rasanen oli tyytyväinen joukkueen suorituksiin: ”Suomalaisten tapa breikata sai kiitosta niin lajilegendoilta kuin nuorilta uuden polven tanssijoilta. Oli hienoa päästä todistamaan tätä historiallista ja hyvin järjestettyä tapahtumaa paikan päälle.”

Naisten mestaruuden voitti siis Banevič. Hopealle ylsi japanilainen Ayumi eli Ayumi Fukushima ja pronssille ranskalainen Syssy eli Sya Dembele. Miesten kolmen kärjen muodostivat Victor eli Victor Montalvo (Yhdysvallat), Phil Wizard eli Philip Kim (Kanada) sekä Shigekix eli Shigeyuki Nakarai (Japani).

Maajoukkue suuntaa seuraavaksi leirille Varalaan, ja syksyn huipentaa Hongkongissa järjestettävä Breaking for Gold World Series -sarjan kilpailu.

Tulokset:

Naiset: https://www.worlddancesport.org/Event/Competition/World-Championship-Leuven-23167/Adult-Breaking-1vs1-b-girls-58289/Ranking

Miehet: https://www.worlddancesport.org/Event/Competition/World-Championship-Leuven-23167/Adult-Breaking-1vs1-b-boys-57723/Ranking