Muutos Jun ikäsarja EM- ja MM-kilpailutulosten tiedottamiseen

JULKAISTU: 8.9.2023, KATEGORIAT: Yleinen

Liittohallitus päätti eilisessä (7.9) kokouksessaan siirtää juniori-ikäsarjan arvokilpailuista tiedottamisen tiedotusluokkaan ”Tiedotetaan tuloksesta riippumatta”.  Tämä velvoittaa huoltajan ja urheilijat toimittamaan materiaalia ja tulokset kilpailupaikalta annetun ohjeistuksen mukaisesti.

Ohjeet urheilijoille/huoltajille

Mikäli urheilija on Suomen Tanssiurheiluliiton puolesta nimettynä kv-arvokilpailuun edustajaksi, on hänellä velvollisuus tiedottaa liittoa kilpailumenestyksestään (ks. Vakio- ja latinalaistanssit kilpailusäännöt kohta 4.4.: Kansainväliset edustukset). Kilpailuista materiaalin toimittaminen on tärkeää, jotta liitto voi tiedottaa tanssiurheilun seuraajia sekä mediaa kilpailuista ajankohtaisella ja kiinnostavalla materiaalilla. Näin parannamme yhdessä tanssiurheilun näkyvyyttä ja tunnettuutta sekä innostamme uusia harrastajia ja kilpailijoita! Tavoitteena on myös tuoda edustusparejamme tunnetummaksi yleisölle.

Urheilijaa/paria pyydetään toimittamaan (joko urheilijat itse tai huoltajat):

 • Vähintään 1 kuva joka voidaan julkaista tiedotteessa ja somessa
  • hyvälaatuinen, riittävässä valaistuksessa ja siistillä taustalla otettu kuva
  • mieluiten ainakin yksi kuva pystysuunnassa, kuva ei liian tiukkaan rajattu (esim. riittävästi tilaa sekä päiden päällä että jalkojen alla)
  • asentoa tai kuvan asetelmaa voi vaihdella, ei tarvitse olla välttämättä aina “perinteinen” poseerauskuva – saa myös tuulettaa, poseerata tanssiasennossa, ottaa kuvaan mukaan valmentajan/huoltajan, ottaakin kuva kisapaikalta ulkona, tms. Vain mielikuvitus on rajana! Antakaa kuvien kertoa rohkeasti jotain teistä ja teidän persoonasta 🙂
  • Kuvia voi toimittaa useitakin, ja lisäksi myös videomateriaali on erittäin tervetullutta!
 • Kommentit kilpailun jälkeen omasta suorituksestanne
  • vähintään parilla lauseella kommentit, kuinka kilpailu sujui, oletteko tyytyväisiä, oliko jotain yllättävää tms.
  • kommenteissakin saatte erittäin mielellään tuoda esille omaa persoonanne, omia tunteitanne, ajatuksia, myös yllättäviä asioita. Sekin on arvokasta kertoa, jos juuri sillä kertaa se huono päivä osui kisapäivälle, ja jokin asia ei oikein sujunut.
 • Tieto tuloksesta/lopullisesta sijoituksesta, JOS sitä ei ole vielä kilpailujen nettisivuilla saatavilla
  • Pääosin esim. WDSF:n kilpailuista livetulokset ovat hyvin saatavilla netissä, mutta jossain tapauksissa tulosten saamisessa voi kestää jne, jolloin urheilija voi itse ilmoittaa mikäli on tietoinen omasta sijoituksestaan.

Kysymyksiä, joita voi käyttää apuna kommenttien antamisessa:

 • Oletteko tyytyväisiä päivän suoritukseenne ja/tai tulokseen?
 • Mikä tänään onnistui hyvin, missä jäi parannettavaa?
 • Sujuiko valmistautuminen kilpailuun suunnitelman mukaan, tuliko ennen kisaa tai kisan aikana mitään yllättäviä tilanteita?

Ohjeet materiaalien toimittamiseen:

Materiaalit toimitetaan liiton ulkoisesta tiedotuksesta vastaavalle henkilölle: Sanna Pusa, puh./whatsapp: 0500245493, email: sanna.pusa@askelsports.fi

Tuloksen ja kommentin voitte lähettää mitä kanavaa pitkin tahansa, esimerkiksi whatsappiin viestillä/ääniviestillä tai sähköpostitse