Kesäkauden tulokset kootusti IDO:n arvokilpailuista

JULKAISTU: 7.9.2023, KATEGORIAT: Disco-, street-, performing arts, Tulostiedotteet, Yleinen

Kesäkauden tulokset kootusti IDO:n arvokilpailuista

Muistellaan vielä hetki mennyttä kesää ja sen kansainvälisiä arvokilpailuja. Kesän alkupuolella järjestettiin tiiviiseen tahtiin IDO:n arvokilpailuja eri lajeissa. Kilpailuissa oli mukana sankoin joukoin FDO:n suomalaistanssijoita niin soolona, duona kuin pienryhmissä ja muodostelmissakin edustamassa upeilla teoksillaan – ja menestymässä myös! Alta löydät tuloskoosteen kesän arvokilpailuista ja parhaimpia suomalaistuloksia kustakin kilpailusta.

Showtanssin MM-hopeaa lapset muodostelmat -sarjassa: StepUp Kids Kuva: Netta Rekomaa

Riesassa, Saksassa järjestettiin 13.–16.6. showtanssin MM-kilpailut. Kymmenen parhaan joukkoon ylsi iso joukko suomalaisia, ja yksi mitalikin matkasi kilpailuista Suomeen. Lapset soolo -sarjassa Edith Lähde sijoittui sijalle 10. Juniori 1 soolo -sarjassa Susanna Mönkkönen sijoittui kahdeksanneksi. Duo lapset -sarjassa Patricia Siira ja Minja Matikka tanssivat tiensä hienosti neljänneksi. Duo juniori 1-sarjassa Susanna Mönkkönen ja Aino Arnala sijoittuivat sijalle 10. sekä Alissa Virta ja Lila Kuoppala sijalle seitsemän. Lasten pienryhmissä StepUp Salon sijoittui seitsemänneksi. Junioreiden pienryhmissä Razzmatazz Anilla tanssivat sijalle neljä ja StepUp S&P Juniors sijalle kuusi. Lapsien muodostelmissa Razzmatazz Kids sijoittuivat kuudenneksi ja StepUp Kids ylsivät upeasti hopeamitaliin sijoittuen toiseksi. Junioreiden muodostelmissa Razzmatazz Juniors tanssivat kuudenneksi ja StepUP S&P Juniors seitsemänneksi.

Nykytanssin EM-kilpailut tanssittiin 20.–22.6. Puolassa, Kielcessa. Lasten duo -sarjassa kuudennelle sijalle ylsivät Netta Hannikainen ja Milja-Sofia Karjalainen. Selja Klimenko ja Lanya Piirainen tanssivat duo juniorit2 -sarjassa sijalle 10.

Puolan Kielcessa kisattiin myös jazztanssin EM-kilpailut 23.–26.6. Aikuiset1 naisten sooloissa Elisabet Puolijoki ylsi sijalle 19. Aikuiset1 pienryhmissä De DansElle sijoittuivat sijalle 18. ja Liaison Adults sijalle 19. 

Kesäkuun lopulla käydyistä discon MM-kisoista on julkaistu jo aiemmin oma uutisensa: https://www.dancesport.fi/2023/06/26/discotanssin-mm-kilpailuissa-soi-maamme-laulu-huikeaa-menestysta-suomalaistanssijoilta-tsekin-chomutovissa/

Onnittelut kaikille tanssijoille upeista suorituksista ja itsensä ylittämisestä arvokilpailuissa! Jokaisen kilpailun kaikki suomalaistulokset löytyvät FDO:n nettisivujen ajankohtaista-sivulta kunkin kilpailun omasta uutisesta: https://fdo.fi/ajankohtaista/

Tulevana syksynä on jälleen luvassa useita arvokilpailuja, joista discon EM-kilpailut käynnistyivät jo tänään Ruotsissa. Tsemppiä kaikille Suomen edustajille tuleviin kilpailuihin!