Päiv 5.9.:Suomen Tanssiurheiluliitto ei lähetä urheilijoitaan kilpailuihin, joissa kilpailunjärjestäjä sallii venäläisten tai valkovenäläisten urheilijoiden osallistumisen

JULKAISTU: 5.9.2023, KATEGORIAT: Yleinen

Täydennys 5.9.2023:

Mahdollinen lähetyskielto EI koske seuraavia avoimia kilpailuja:

  • U21
  • Seniorit
  • European Cup
  • World Cup

Mm. seuraavat arvokilpailut ovat TÄLLÄ HETKELLÄ tarkastettavina hyväksytäänkö näissä venäläisten tai valkovenäläisten urheilijoiden osallistumista. Jos ei hyväksytä, liitto kutsuu näihin ranking-sijoitusten mukaan kilpailusääntöjen aikarajoissa:

15.10.          EM Nuo Vakio, Rotterdam, Hollanti

28.10.          MM Jun2 Latin, Vagos, Portugal

4.11.            MM Yleinen Latin, Sibiu, Romania

5.11.            MM Jun2 Vakio, Sibiu, Romania

11.11.         MM Solo Latin female J2/Nuo/Yleinen, Calvia, Espanja

11.11.         MM Yleinen 10t, Vila Nova de Famalicao, Portugali

11.11.         MM Nuo Latin, Yerevan, Armenia

2.12.           MM Nuo 10-tanssi, Astana, Kazakstan

2.12.           EM Yleinen Vakio, Vilna, Liettua


6.8.2023

Suomen Tanssiurheiluliitto ei lähetä urheilijoitaan kilpailuihin, joissa kilpailunjärjestäjä sallii venäläisten tai valkovenäläisten urheilijoiden osallistumisen

Kansainvälinen tanssiurheiluliitto (World Dance Sport Federation, WDSF) päätti keväällä, että se sallii kilpailuissaan venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden osallistumisen niin kutsuttuina “neutraaleina” urheilijoina. Vuosikokouksessaan kesäkuussa WDSF vahvisti päätöksensä, perusteena ettei WDSF urheilujärjestönä ota kantaa poliittisiin asioihin. (https://www.worlddancesport.org/News/WDSF/Neutral-Individuals-to-be-allowed-to-participate-in-WDSF-events.-3335 ). Päätöksen jälkeen venäläiset ja valkovenäläiset saavat urheilla kansainvälisissä kilpailuissa neutraalin lipun alla, mikäli kilpailujärjestäjät heidät kilpailuihin hyväksyvät. WDSF:n vuosikokous päätti jättää käsittelemättä Ukrainan kokoukseen tuomat esitykset, joilla olisi estetty venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden osallistuminen neutraaleina urheilijoina.

Suomen Tanssiurheiluliitto ry:n liittohallitus kokoontui viime viikonloppuna Helsingissä. Liittohallitus päätti yksimielisesti, ettei STUL lähetä liiton maksamana tai urheilijan omalla kustannuksella urheilijoitaan arvokilpailuihin, joissa kilpailunjärjestäjä sallii venäläisten tai valkovenäläisten urheilijoiden osallistumisen neutraalin lipun alla. Sama päätös koskee myös suomalaisia kansainvälisiä tuomareita. Tuomari ei voi tuomaroida ja edustaa Suomea kilpailuissa, joissa on mukana venäläisiä tai valkovenäläisiä urheilijoita joko oman maansa edustajina tai neutraalin lipun alla.

STUL:n linjaus on solidaarisuuden osoitus Ukrainaa kohtaan sekä liiton kannanotto siihen, ettei venäläis- ja valkovenäläisurheilijoita tulisi tässä vaiheessa ottaa mukaan kansainväliseen urheiluun. Kilpailukutsun saapumisen jälkeen Tanssiurheiluliiton toimistolta otetaan yhteyttä kilpailunjärjestäjän yhteyshenkilöön ja kysytään salliiko järjestäjä neutraalin lipun alla urheilevien venäläisten ja valkovenäläisten osallistumisen. Mikäli vastaus on myöntävä, epäselvä tai sitä ei saada, toimitaan kuten edellä on todettu. Vasta tiedon varmistamisen jälkeen liitto kutsuu arvokilpailuun lähetettävät urheilijat.

Lisätietoja:

Leena Liusvaara

puheenjohtaja, Suomen Tanssiurheiluliitto

puh. 044 0164944

 

Muokattu 8.8.23 klo 10, uutista täydennetty