Toiminnanjohtajan palsta viikko 34

JULKAISTU: 23.8.2023, KATEGORIAT: Yleinen

 

Palaan nyt vielä tarkemmin liiton linjaan viestinnän, tiedotuksen ja markkinoinnin osalta. Tanssiurheiluliitto ostaa Askel Sportsilta ko. palveluita noin puolen työntekijän viikkotuntimäärän verran (15-20 h/viikko). Askel Sportsilta meidän asioita hoitaa Sanna Pusa. Suunnitteluviikonloppuna liittohallitus linjasi, että työaika jaetaan tasasuuriin osuuksiin tulostiedotuksen, liiton muusta toiminnasta ja tanssiurheilusta viestimisen ja muun toiminnan kesken (koulutukset, oppaat, palaverit jne). Aikaisemmin ajasta noin 50 % meni erilaisten kilpailuiden tulostiedottamiseen. Liiton kotisivujen uutisissa ja somessa julkaistiin viime viikolla tiedote viestintäkyselyn tuloksista ja tulevista suunnitelmista.  Käykää tutustumassa.

Liiton toimistolle ja minulle henkilökohtaisestikin on tullut kyselyjä kilpailujen tulostiedotuksesta. Avaan siis tässä tarkemmin mihin tuo noin 5-6h viikossa käytetään. Liitto pyrkii kohtelemaan kaikkia jäseniään tasavertaisesti, niin myös tulostiedotuksen osalta. Kullakin lajilla, vakio- ja latinalaistanssit, rock’n’swing tanssit, pyörätuolitanssi, breikki ja FDO:n lajit on omat kansalliset kilpailunsa, joiden lisäksi kaikilla lajeilla on omat kansainväliset arvokilpailunsa eri sarjoille (ikä, vammaluokka jne) sekä lukuisa määrä avoimia arvo- ja muita kilpailuja. Kilpailujen määrää havainnoidessa on helppo todeta, ettei aika millään riitä kaikkien lajien kotimaisten ja kansainvälisten kilpailutulosten seuraamiseen, saatikka tiedottamiseen. Mediatiedotteiden tekeminen on aikaa vievää puuhaa, kun tavoitteena on tuottaa sisältöä, josta media voisi kiinnostua. Pelkkä tulosten luetteleminen ei tuota kiinnostusta herätä. Rajausta tarvitaan siihen mitä tiedotetaan, millä laajuudella ja missä.

Tämän syksyn osalta linjaus on tehty. Seuraavien kilpailujen tulokset julkaistaan nettisivuilla ja somessa tuloksista riippumatta, ja mediatiedote tehdään harkinnan mukaan: Vakio- ja latinalaistanssit yleisen ja nuoriso ikäsarja EM- ja MM-kilpailut, rock’n’swing tanssit MM-kilpailut ja World Cup finaali,  breikin ja pyörätuolitanssin MM-kilpailut sekä discon EM-kilpailut. Seuraavat kilpailut tiedotetaan somessa mikäli saavutetaan finaalipaikka ja mediatiedote tehdään mikäli päästään podiumille: Vakio- ja latinalaistanssien juniori 2-, U21- ja seniori-sarjojen EM- ja MM-kilpailut, breikin BfG World ja International Series kilpailut, pyörätuolitanssin World Cup-kilpailut sekä Performing Arts EM- ja MM-kilpailut. Kotimaan kilpailuista liitto tiedottaa SM- ja GP-kilpailuista. Kaikki yllä mainitut kilpailut julkaistaan erikseen tehtävässä kuukausikalenterissa.

Vaikka kaikista kilpailuista ei voida tehdä liiton tilille omaa sisältöä, niin kilpailijoita ja huoltajia kehotetaan tägäämään Tanssiurheiluliitto omiin postauksiinsa, ja niitä voidaan jakaa liiton tilille harkinnan ja tilanteen mukaan. Kaikkea ei aina ehditä eikä voi jakaa, jotta liiton sometilien sisältö ei muutu varsinkin lajeja vähemmän tunteville liian sekavaksi. Kansainvälisiin kilpailuihin osallistuvia varten laaditaan ja jaetaan ohjeet materiaalin lähettämisestä liiton tiedottajalle. Omat ohjeet tullaan tekemään sekä edustusurheilijoille että heidän huoltajilleen. Yleisohjeena on, että tulosten tiedottamisen lisäksi Sannalle lähetetään kuvia/videopätkiä ja joko ääniviestintä tai kirjallisena viestinä tunnelmia ja kommentteja kilpailun kuluessa tai sen jälkeen. Myös kotimaisten GP-kilpailujen eri lajien järjestämisoppaita tullaan täydentämään tulostiedotuksen osalta. Kilpailun järjestäjä huolehtii, että tiedotukseen saadaan tulosten lisäksi kuvia palkintojenjaosta ja tunnelmia kilpailupaikalta. Myös kilpailijoita kehotetaan olemaan aktiivisia somessa ja tekemään niitä tägäyksiä.

Tsemppiä kaikille alkavaan kilpailusyksyyn ja muistetaan, että tätäkin asiaa ollaan tekemässä yhdessä. Niin liiton, seurojen kuin tanssijoidenkin etu on, että liiton sisäinen ja ulkoinen kilpailutiedotus on mielenkiintoista ja laadukasta.

 

Jos mieltäsi askarruttaa joku asia, ota rohkeasti yhteyttä

(050-4080 122 tai pirjo.koivula(a)dancesport.fi)