Ida Keränen ja Juho Päivinen palasivat palkintokorokkeelle Saksan maailmancupissa

Ida Keränen ja Juho Päivinen palasivat palkintokorokkeelle Saksan maailmancupissa

Ida Keränen ja Juho Päivinen

Boogie woogien maailmancup jatkui kesätauon jälkeen Saksassa 11.-12.8. osana perinteistä German Open Championships -tapahtumaa. Stuttgartin Liederhallen kulttuuri- ja kongressikeskus tarjosi jälleen upeat puitteet maailman suurimmalle tanssitapahtumalle, jossa boogie woogien lisäksi tanssittiin useiden päivien ajan myös vakio- ja latinalaistanssien kansainvälisiä kilpailuja.

Yleisessä sarjassa Suomen kärkipari Ida Keränen ja Juho Päivinen lähtivät kilpailupäivään jännittynein tunnelmin. Muistissa oli edellisen maailmancup-osakilpailun iso pettymys, kun Italiassa toukokuussa käydyssä kilpailussa pari jäi yllättäen finaalin ulkopuolelle. Sisuuntuneet Ida ja Juho kuitenkin suorittivat tällä kertaa karsintakierrokset vahvasti ja onnistuneesti, napaten selkeän finaalipaikan pienellä piste-erolla kärkeen. Finaalissa erityisesti hidas kierros oli parilta nappisuoritus, ja he voittivat sen niukasti. Nopea kierros oli myös hyvä, ja yhteistuloksissa se riitti lopulta toiseen sijaan Ruotsin Wilma ja Viktor Edlundin voittaessa kilpailun.

– Olemme tulokseen erittäin tyytyväisiä, sillä voitto jäi enää pisteen päähän, mikä lupaa hyvää marraskuun MM-kilpailua ajatellen, iloiset Ida ja Juho viestittivät Saksasta tuoreet tunnelmansa.

Yleisessä sarjassa toiseksi parhaasta suomalaissijoituksesta vastasivat Pinja Sarviluoma ja Samuli Kalliala, jotka tanssivat lopulta sijalle 8., jääden ensimmäisenä parina harmittavasti ulos finaalista. Ella Äijänahon ja Kimi Mannerin loppusijoitus oli 22. Yhteensä kilpailussa oli mukana 39 paria 11:sta eri maasta. 

Junioreiden sarjassa Koivusen sisarukset Ida-Loviisa ja Aaron jatkoivat voittokulkuaan, napaten jopa ylivoimaisen voiton ennen Italian Sofia Terzonia ja Andrea Zilocchia. Suomen toinen junioripari Elise ja Samuel Vaulimo täydensivät hienon päivän sijoittumalla kolmansiksi ja nappaamalla samalla ensimmäisen mitalisijoituksen world cupista! Senioreissa Suomea edustivat Viivi Jetsonen ja Jarkko Jetsonen, jotka tanssivat loppusijalle 8., jääden harmittavan lähelle finaalipaikkaa.

Boogie woogien kansainvälinen kilpailukausi jatkuu syksyllä seuraavan kerran marraskuun lopulla Sveitsissä järjestettävissä MM-kilpailuissa, ja niiden perään Unkarissa maailmancupin finaalissa. Suomalaiset ovat maailmancupin kokonaistilanteessa Saksan osakilpailujen jälkeen kutkuttavissa asemissa: Yleisessä sarjassa Ida ja Juho haastajina kakkospaikalla, ja Pinja ja Samuli sijalla 9. Junioreissa Ida-Loviisa ja Aaron johtavat maailmancupia ylivoimaisesti. Jännitettävää riittää erityisesti tällä hetkellä neljänsinä olevilla Elisellä ja Samuelilla, joilla on hyvät mahdollisuudet kamppailla vielä kokonaiskilpailun kolmannesta sijasta.