VALKUT-hankkeella tuetaan seurojen ohjaajakoulutuksia

Oletteko homanneet, että Tanssiurheiluliitolla on käynnissä VALKUT-hanke (Vetovoimaa ohjaajapolun alkuun tanssiurheilussa), jolla tuotetaan lisää ohjaaja- ja valmennusosaamista tanssiurheiluseuroihin? Hankeaika on 1.6.2022 – 31.12.2023.
Hanke on saanut Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää tukea lajiliittojen ohjaaja-valmentajakoulutuksen uudistamiseen ja tehostamiseen koronapandemian haitallisten seurausten korjaamiseksi lasten ja nuorten urheiluseuratoiminnassa. 

VALKUT-hankkeen päätavoite on saada tanssiurheiluseuroihin ympäri Suomen omia ohjaajia ja valmentajia lasten ja nuorten toiminnan elvyttämiseksi, sekä kannustaa heitä jatkamaan kouluttautumista opintokokonaisuuden loppuun saakka.

Kanavoimme OKM:n myöntämän tuen suoraksi tueksi seuroillemme, jotta niillä mahdollista kouluttaa seuraan oma lasten ja nuorten tanssin ohjaaja/valmentaja ja / tai lähteä kouluttamaan seuralle nuoresta henkilöstä tanssin ohjaajaa / valmentajaa.  Hankkeeseen kuuluvat koulutukset maksavat ainoastaan 10 euroa / osallistuja, kun seura maksaa koulutuksen.

Vuonna 2022 VALKUT-hankkeeseella tuettuja koulutustapahtumia toteutettiin kaksi, monilajinen lastentanssin perusohjaajakoulutus ja vakio- ja latinalaistanssien taso I starttikoulutus.

Tänä vuonna on toteutettu rock’n’swing-tanssien taso 1 seuraohjaajakoulutus 1, ja tulossa on vielä  nämä: