Vakio- ja latinalaistanssien Ikäkausimestaruuksien ensimmäinen päivä kilpailtu

Vakio- ja latinalaistanssien Ikäkausimestaruuksien ensimmäinen päivä kilpailtu

U21 Latin SM-mitalistit, kuva: Tanssiseura Spiral

Vakio- ja latinalaistanssien IKM-kilpailut käydään tänä viikonloppuna Kangasalla. Tanssiseura Spiralin järjestämän kilpailun ensimmäinen päivä tanssittiin lauantaina 6.5. 

Alle 21-vuotiaiden Suomenmestaruutta latinalaistansseissa juhlivat ylivoimaisesti La’ Teamin Elias Saastamoinen ja Emmiina Alimattila. Toiseksi ylsivät Miikka Ahonen ja Tuuli Tolvanen (Team HSDS) ja kolmannelle sijalle Rodion Mudarissov sekä Diana Kojonen (Tanssiklubi Master).

Seniori II -ikäsarjan vakiotansseissa SM-kultaa voittivat DanceLinea edustavat Kimmo Ahonen ja Päivi Rautio. Toiseksi ylsivät Vakitan Ville Häyrynen ja Sanna Kakko ennen Blue&Whiten paria Aleksi Volanen – Irene Hägerström. Seniori  III-ikäsarjan vakiotansseissa voiton veivät Jukka Väisänen ja Heli Väisänen (Cavalier), hopealla olivat Reino Luoto ja Tanja Luoto (Buumi DanceSport) ja pronssilla Ari Hinttu ja Marika Boström (Rolling).

Juniori I:ssä vakiotanssien ikäkausimestaruuden voittivat vantaalaisen Vakitan Julius Juslin ja Nelli Koivula. Mestarit sijoittuivat mitaleille myös latinalaistansseissa, jossa loppusijoitus oli tasaisen kilpailun jälkeen kolmas. Vakiotansseissa hopeaa pokkasivat Ilja Pehkonen ja Lisa Mesetsova (Tanssiklubi Master) ja pronssille päätyivät Andrei Simakov sekä Sara Kantomaa (DSC Oulu).

Latinalaistanssien ikäkausimestareiksi juniorien I-ikäsarjassa kruunattiin DSC Oulun pari Pavel Zakharov – Lena Ståhlberg. Fabian Uunila ja Sofina Björk (Star) saivat hopeaa ja vakiotanssien mestarit Juslin ja Koivula pronssia.

Päivän aikana kilpailtiin myös useissa Rising Star -sarjoissa. Yleisen avoimen sarjan  latinalaistanssit voittivat kauhajokelaisen Tanssiurheiluseura Casinon Daniel Eklund ja Olivia Eklund.  Kymppitanssin juniori 2 -ikäsarjan voittoon ylsivät Vakitan Krisjanis Caunitis ja Jessica Lappalainen. Nuorison avoimen latinalaistanssin sarjan voittoon tanssi Team HSDS:n pari Atte Lipsonen – Inka Haataja. Seniorien I-luokan vakiotanssit voittivat DanceLinen Pauli Vihtiälä ja Susa Vihtiälä ja latinalaistanssit Vakitan Teemu Virtala ja Laura Luukas.

Lisäksi kilpailtiin Lapsi I-ikäsarjassa (E-D) sekä II-ikäsarjassa (E-C). Kilpailut jatkuvat sunnuntaina, jolloin jaetaan lisää mestaruuksia, ja käydään mm. mielenkiintoiset joukkuekilpailut!

Lauantain kaikki tulokset löytyvät täältä: https://stelnet.fi/tulv23/ikmla06052023/