Suomelle menestystä rock’n’swing-tanssien PM-kisoista ja World Cupista

JULKAISTU: 1.5.2023, KATEGORIAT: Mediatiedotteet, Rock'n'swing -tanssit, Tulostiedotteet
Ida Keränen ja Juho Päivinen

Vappuviikonlopun lauantaina 29.4. Norjan Drammenissa kilpailtiin tiivis kisapäivä rock’n’swing-tansseissa, kun saman päivän aikana ratkottiin Pohjoismaiden mestaruudet sekä boogie woogien vuoden ensimmäinen maailmancupin kisa. Suomalaiset urakoivat päivän aikana useissa lajeissa, ja sitkeä työ palkittiin useilla hienoilla sijoituksilla.

Boogie woogien yleisen sarjan SM-kultaa huhtikuussa Salossa voittaneet Juho Päivinen ja Ida Keränen lähtivät tavoittelemaan kärkisijoja sekä PM-kisaan että maailmancupiin. Suomalaispari kävi pitkin päivää tiukkaa kamppailua kärkitilasta Ruotsin parin Viktor Edlund Wilma Edlund kanssa, ja välillä erot parien pisteissä olivat vain kymmenyksiä. Lopulta kuitenkin sekä PM-kulta että maailmancupin voitto kääntyivät ruotsalaisille, Päivisen ja Keräsen sijoittuessa molemmissa kilpailuissa hopealle. Suomalaispari oli kuitenkin tyytyväinen pitkän ja raskaan kisapäivän antiin.

“Kilpailuun valmistautumisessa oli pientä lisäjännitystä, mutta lopulta pääsimme tanssimaan lauantaina ja pystyimme esittämään parasta tanssiamme tähän asti. Kierrokset olivat vaihtelevia mutta yleisfiilis oli vahva ja etenkin maailmancupin finaali oli yksi kovatasoisimpia mitä on nähty, joten siinä porukassa hopeasija oli todellinen onnistuminen!”, Juho ja Ida kertoivat.

Yleisen sarjan muista suomalaispareista Samuli Kalliala ja Pinja Sarviluoma sijoittuivat PM-kilpailussa 6. sijalle ja maailmancupissa 8. sijalle. Kimi Manner ja Ella Äijänaho olivat PM-kisan kahdeksansia ja maailmancupissa sijalla 12. Manner ja Äijänaho nappasivat myös buggin PM-kilpailusta pronssia.

Junioreissa Koivusen sisaruksille täyspotti – PM- ja WC-kultaa

Ida-loviisa Koivunen ja Aaron Koivunen SM-kilpailuissa 15.4.23, kuva Jarkko Alho

Junioreiden boogie woogien SM-kultamitalistit Aaron Koivunen ja Ida-loviisa Koivunen jatkoivat vakuuttavaa menoaan myös kansainvälisillä parketeilla ja putsasivat Norjassa palkintopöydän kokonaan. Pari pääsi juhlimaan korkeimmalle palkintokorokkeelle niin boogie woogien PM- kuin maailmancup-kisassa, sekä buggin PM-kisassa. Hyvää menestystä täydensivät sekä boogie woogien että buggin PM-kilpailussa hopealle sijoittuneen Samuel Vaulimo ja Elise Vaulimo, jotka sijoittuivat maailmacupin kisassa viidensiksi. Suomen kolmas pari Niko Lukkala ja Selma Asell sijoittuivat maailmancupissa kuudensiksi, ja kummankin lajin PM-kisassa neljänsiksi.

Myös senioreissa Suomeen saatiin tuplakultaa, kun Masi Saurén ja Hanna Vammeljoki tanssivat boogie woogien voittoon sekä PM-kilpailussa että maailmancupissa. Lisäksi he nappasivat buggin PM-kisasta pronssia. Jarkko Jetsonen ja Viivi Jetsonen sijoittuivat boogie woogien maailmancupissa sijalle 19. ja PM-kisassa sijalle 5. Buggin senioreiden PM-kisassa Mikko Piironen ja Katariina Tavilampi olivat kahdeksansia.

PM-kilpailuissa suomalaismenestystä saatiin myös swing fun yleisessä sarjassa, kun Olli Rasi ja Saana Perälä tanssivat hopealle. Mikko Piironen ja Katariina Tavilampi täydensivät neljännellä sijallaan. Swing fun senioreissa Juha Martikainen ja Nina Kuuliainen nappasivat niin ikään hopeaa.

Boogie woogien maailmancup jatkuu seuraavan kerran 13.5. Italiassa.

Kaikki tulokset löytyvät WRRC:n sivuilta: