Toiminnanjohtajan palsta 16

JULKAISTU: 19.4.2023, KATEGORIAT: Yleinen

Salossa järjestetyt vakio- ja rock’n’swing-tanssien SM-kilpailut on tanssittu. Yleisön ja kilpailijoiden palaute kilpailupäivästä, kilpailun järjestelyistä ja tunnelmasta on ollut pääsääntöisesti positiivista. Aikataulussa pysyttiin kiitettävästi, juontajat tekivät hyvää työtä ja kilpailumusiikit oli hyvin valittu. Yleisöä oli paikalla enemmän kuin pitkään aikaan ja yleisö jaksoi kannustaa suosikkejaan loppuun saakka. Tämä näkyi ja kuului Salohallin tunnelmassa koko päivän. Omasta näkökulmastani onnistuneet kilpailut.

Kaikkien kilpailujen takana on kuitenkin lukuisia tunteja kovaa työtä, joka ei näy kilpailijoille, toimihenkilöille ja yleisölle. Tämän liiton järjestämän kilpailun valmistelut päästiin aloittamaan vasta joulukuussa. Päätös kilpailun järjestämisestä Etelä-Suomessa ja päivämäärä olivat olemassa, kun aloitin työssäni marraskuussa. Joulukuussa kilpailukauden päättymisen jälkeen alkoi kilpailupaikan etsintä. Lukuisia puheluja ja sähköposteja lähetettiin, alustavia varauksia tehtiin ja peruttiin ja lopulta onnekkaan sattuman jälkeen Salohalli vapautui juuri kilpailupäiväksi. Neuvottelut YLE:n kanssa aloitettiin tammikuun alussa. Liitto oli juuri perunut osallistumisensa syksyn SM-viikolle, jonne ohjelmaksi oli suunniteltu Show-kilpailua Latin 1 to 1. YLE halusi ohjelman, jossa olisi mukana sekä vakio- että rock’n’swing-tanssit sekä show, jossa esitellään tuota uutta lattariformaattia. YLE:n sopimuksen varmistumisen jälkeen alkoi tuotantoyhtiön etsiminen, joka päättyi hyvään lopputulokseen tammikuun lopulla. Kilpailun tuomarivalinnat, yhteydenotot tuomareihin ja matkajärjestelyt sekä toimihenkilöiden, juontajien, kommentaattoreiden ja DJ:n valinta ja varaaminen alkoivat tammikuussa. Kaikkia näitä henkilöitä kilpailuun tarvittiin tuplamäärä. Myös kisahotellien varaus, kilpailukutsut ja kilpailuista tiedottaminen alkoivat tammikuun aikana.

Helmikuussa tehtiin yhteistyöseuran haku ja valituksi tuli ainut hakija Vilpas Dance Sport. Tehtävien jako sujui VDS:n kanssa luontevasti ja kilpailun valmistelutahti kiihtyi. Yhdessä Askel Sportsin ja Alisa Heinon kanssa luotiin kilpailun markkinointi- ja tiedotusilme, jonka jälkeen liiton some ja kotisivut alkoivat täyttyä SM-tiedottamisesta. Maaliskuussa käynnistettiin pöytäpaikkamyynti sekä aloitettiin neuvottelut valaistuksesta ja äänentoistosta. Yhteydenpitoa ja käytännön asioiden sopimista jatkettiin tuotantoyhtiön kanssa. Kilpailunjohtajien palavereissa haettiin yhteistä näkemystä kilpailun kulusta ja aikataulusta. Erilaisia ohjeistuksia esim coach-passeista julkaistiin, palkinnot tilattiin ja väliaika- ja palkintojenjakomusiikeista neuvoteltiin ja sovittiin. Tuomarikuljetusten, ruokailujen ja muun kilpailupäivään liittyvän logistiikan sopiminen, kilpailuperuutukset ja jälki-ilmoittautumiset sekä lopullinen aikataulun viilaus tapahtui pääsiäisen molemmin puolin. Yhteistyöseura, VDS huolehti kilpailupaikan rakentamisesta, somistamisesta, tarjoiluiden ja kahvioiden järjestämisestä, talkooväestä ja monista muista isoista ja pienistä kilpailuun liittyvistä asioista.

Nyt otamme mielellään vastaan palautetta ja kehittämisehdotuksia, joiden pohjalta pystymme kehittämään ensi vuoden kilpailutapahtumia. Liitto järjestää vuonna 2024 kolmet SM-kilpailut, joihin tullaan hakemaan yhteistyöseurat järjestelyavuksi, joten olkaapa hereillä ja hakekaa yhteistyöseuraksi, kun haku aukeaa.

Iso kiitos vielä kilpailutyöryhmälle, toimiston väelle, VDS:n upealle porukalle, Askel Sportsin Sannalle, kilpailijoille, toimihenkilöille, tuomareille, valmentajille, huoltajille ja yleisölle. Teimme yhdessä hienon kisapäivän. Muistakaa katsoa kisakooste TV2:lta sunnuntaina 23.4. klo 18.00. 😊

 

Palautetta voitte lähettää ja yhteyttä ottaa muissakin asioissa.

Pirjo

(pirjo.koivula@dancesport.fi, puh 050- 4080 122)