Monipuolinen ja jännittävä tanssiurheilun SM-kisapäivä käyty Salossa

JULKAISTU: 16.4.2023, KATEGORIAT: Yleinen

Monipuolinen ja jännittävä tanssiurheilun SM-kisapäivä käyty Salossa – vakiotansseissa uudet champion-luokan mestarit

Salossa kokoontui lauantaina 15.4. monipuolinen joukko tanssiurheilun kotimaan kärkeä kannustusjoukkoineen, kun vakio- ja rock’n’swing-tanssien vuoden 2023 SM-mitalit ratkottiin ensi kertaa samassa tapahtumassa. Suomen Tanssiurheiluliiton ja paikallisen Vilpas DanceSportin järjestämät kilpailut keräsivät Salohalliin runsaan yleisön kannustamaan läpi koko pitkän päivän suosikkejaan. 

Vakiotansseissa tuttuja mestareita yleistä sarjaa lukuun ottamatta

Vakiotanssien champion-luokan SM-mitalistit

Vakiotanssin yleisen champion-luokan voittoon ja Suomenmestaruuteen tanssivat viime vuoden pronssimitalistit, Markus Kinnunen ja Ellen Puotiniemi TK Masterista. Onnellinen mutta hieman häkeltynyt pari kertoi voittohaastattelussa harjoitelleensa kovasti mestaruus mielessään ja kiitteli vuolaasti hyvää valmennus- ja taustatiimiään avusta ja tuesta. Hopealle sijoittuivat kotiyleisöä upeasti finaalissa villinneet, Vilpas DanceSportia edustavat Emanuele Massacci ja Jenni Heikkilä. Pronssimitalin nappasivat vasta alle vuoden yhdessä kilpailleet Henrik Saastamoinen ja Lotta Niinivaara La’Teamista.

Nuorison ikäsarjassa Dancelinen Mikke Luttinen ja Miina Jauhiainen uusivat viime vuotisen mestaruutensa niukimmalla mahdollisella tavalla, sillä vain yksi sijalukupiste erotti heidät hopealle tanssineista La’Teamin Elias Saastamoisesta ja Emmiina Alimattilasta.  Voittajat kertoivat tanssineensa hyvällä fiiliksellä läpi päivän ja uskoivat sen auttaneen heitä tänään voittoon. Tasaisen kärkikaksikon perässä kolmanneksi ja pronssille sijoittuivat vaasalaista Viuhkaa edustavat Sakari Merisaari ja Eerika Välkkilä. 

Juniorit 2 -ikäsarjan voittoon tanssivat niin ikään edellisvuonnakin mestaruutta juhlineet Nikita Shchurov ja Angelina Ignatyeva TK Masterista. Saman seuran kaksoivoiton täydensivät Jelisei Zemljannikov ja Vlada Sidunova, ja pronssia juhlivat Vakitan Krisjanis Caunitis ja Jessica Lappalainen.

Myös senioreiden sarjassa nähtiin mestaruuden uusinta, kun hienosti kansainvälisilläkin parketeilla viihtyvät Dancelinen Kimmo Ahonen ja Päivi Rautio tanssivat vakuuttavaan voittoon kaikissa finaalitansseissa ja saivat täten kultaiset mitalit kaulaansa. Voitostaan hyvin iloinen pari kertoi päivän olleen ihana ja Kaj Kunnaksen haastattelussa selvisi myös kummankin lempitanssiksi quickstep. Himmeämmistä mitaleista käytiin ankarampaa taistelua, joka lopulta päättyi TanssiDansin Juha Viemerön ja Elina Viemerön eduksi yhdellä sijalukupisteellä ennen pronssille sijoittuneita TK Masterin Alexander Ivanitskiya ja Pauliina Homsya.

Päivinen ja Keränen tuplakultaan uusinnan kautta 

Rock’n’swing-tansseissa boogie woogien yleisen sarjan mestaruus matkasi Helsinkiin, kun viime vuoden hopeamitalistit Juho Päivinen ja Ida Keränen Rock’n’Swing Dance Club Cometsista kirkastivat nyt mitalinsa kultaisiksi. Onnelliset voittajat kertoivat Kaj Kunnaksen haastattelussa olevansa iloisia voitostaan ja tanssimisen Salohallin yleisön edessä tässä ainutlaatuisessa tapahtumassa olleen hienon kokemus. Hopealle tanssivat Samuli Kalliala ja Pinja Sarviluoma SwingTeamista, ja pronssille Kimi Manner ja Ella Äijänaho Rock’n’Swing Dance Club Cometsista.

Boogie woogie yleisen sarjan SM-mitalistit

Boogie Woogie junioreissa nähtiin tuttu kärkikolmikko, kun Rock’n’Swing Dance Club Cometsin Aaron Koivunen ja Ida-loviisa Koivunen valtasivat korkeimman palkintopallin. Hopealle sijoittuivat saman seuran Samuel Vaulimo ja Elise Vaulimo, ennen Tanssiseura Baunssin Niko Lukkalaa ja Selma Asellia.

Pitkäaikainen boogie woogien yleisen sarjan arvokisamenestyjä Masi Sauren esiintyi nyt ensi kertaa SM-näyttämöllä senioreiden sarjassa, uutena parinaan Hanna Vammeljoki, ja tuloksena heti vakuuttava SM-kulta. Rock’n’Swing Dance Club Cometsia edustava pari kehui Kaj Kunnaksen voittohaastattelussa vuolaasti toisiaan ja nautti selvästi tanssimisesta läpi koko päivän. Hopealle sijoittuivat viime vuoden mestarit Jarkko Jetsonen ja Viivi Jetsonen Kuopion DanceFlow’sta, ja pronssille Timo Huhtinen ja Helena Metsä Rock’n’Swing Dance Club Cometsista.

Buggin yleisen sarjan finaalissa nähtiin harvinainen uusinta eri re-dance mestaruudesta. Tiukan taiston päätteksi kultamitalit pujotettiin Rock’n’Swing Dance Club Cometsin Juho Päivisen ja Ida Keräsen kaulaan. Uusinnassa heidät haastoi ansiokkaasti hopealle sijoittuneet Kimi Manner ja Ella Äijänaho samasta seurasta. Pronssia juhlivat Samuli Kalliala ja Pinja Sarviluoma SwingTeamista.

Junioreiden buggin mestaruus matkasi  Samuel Vaulimon ja Elise Vaulimon (Rock’n’Swing Dance Club Comets) mukaan. Hopealle sijoittuivat saman seuran Aaron Koivunen ja Ida-loviisa Koivunen, ja pronssille Tanssiseura Baunssin Niko Lukkala ja Selma Asell. 

Senioreissa myös buggin Suomenmestaruuteen taituroivat Rock’n’Swing Dance Club Cometsin Masi Sauren ja Hanna Vammeljoki, ennen saman seuran Timo Huhtista ja Helena Metsää ja pronssille sijoittuneita Mikko Piirosta ja Katariina Tavilampea.

Lindy hopissa mestaruuden nappasivat Olli Rasi ja Saana Perälä Swing Teamista, ennen Kotkan Hyrrien Juho Markkua ja Marjaana Muuria. Pronssille sijoittuivat Rock’n’Swing Dance Club Cometsin Timo Huhtinen ja Helena Metsä.

Rock’n’roll formaatioiden yleisen sarjan voittoon marssivat Tanssiseura Rocking Flamesin Rock Queens. Hopeaa nappasivat Rock’n’Swing Dance Club Cometsin Rocky Roads, ja pronssia Swing Teamin SwingStars.

Lisäksi kilpailussa tanssittiin erilliskilpailuna muun muassa fuskua sekä rock’n’rolli juniori formaatio, duot ja soolot. 

Onnea kaikille SM-mitalisteille ja kiitos tanssijoille, taustajoukoille, talkoolaisille ja yleisölle hienosta kisapäivästä!

Vakiotanssien tulokset löytyvät osoitteesta https://stelnet.fi/tulv23/vaksm2023k/index.html

Rock’n’swing-tanssien tulokset lisätään myöhemmin osoitteeseen https://www.dancesport.fi/kalenteri/?id=634