Urheiluseuroille tukea nuorten kesätyöllistämiseen

JULKAISTU: 23.3.2023, KATEGORIAT: Seuratiedotteet, Yleinen

Seuroille avustusta lasten ja nuorten harrastus- ja kesätoiminnan lisäämiseen – haku auki!

Liikunnan aluejärjestöiltä on haettavissa Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää tukea nuorten kesätyöllistämiseen.

Tuki kohdistuu erityisesti lasten ja nuorten liikuntaan, liikuttamisen ja harrastustoiminnan lisäämiseen sekä uusien seuratoimijoiden mukaan saamiseen liikunta- ja urheiluseuroissa. Lähtökohtana on nuorten kesätyöntekijöiden lyhytaikainen palkkaus ajalle 1.4.–30.9.2023. Palkkatuki on 700 euroa/nuori sisältäen sivukulut. Nuoreksi määritellään tukihaussa 15–29-vuotiaat.

Avustusta hakevalla järjestöllä tulee olla riittävää kokemusta työnantajana toimimisesta sen varmistamiseksi, että avustuksella palkattava työntekijä saa tehtäväänsä riittävän tuen ja ohjauksen.

Liikunta- ja urheiluseurojen kesätoiminnan avustuksen hakuajat ja myöntökriteerit vaihtelevat aluejärjestöittäin. Katso lisätiedot ja ohjeet oman alueesi aluejärjestön verkkosivuilta. Kaikkien aluejärjestöjen yhteystiedot löydät tältä sivulta.

Seurojen kesätoiminnan avustus on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama hanke. Rahoitus mahdollistaa myös maksuttomien koulutusten pitämisen seuroille ja työllistyville nuorille. Valtakunnallisesti nuorten kesätyöllistämiseen myönnetään avustusta tänä vuonna n. 2,5 miljoonaa euroa.