Jännittäviä ja tiukkoja finaaleja Oulun GP-kilpailuissa

JULKAISTU: 18.3.2023, KATEGORIAT: Mediatiedotteet, Tulostiedotteet, Vakio- ja latinalaistanssit

Vakio- ja latinalaistanssien kotimaisia ranking-kilpailuja eli GP-kilpailuja jatkettiin lauantaina 18.3. DSC Oulun toimiessa järjestävänä seurana. Haukiputaalla Liikuntakeskus Jatulissa käydyt kilpailut toimivat erityisesti vakiotanssijoille hyvänä valmistautumisena kohti vajaan kuukauden päästä koittavia SM-kisoja. Monissa sarjoissa nähtiin tänään erityisen tiukkoja finaalikamppailuja, ja mitalisijat saattoivat ratketa jopa vain yhden pisteen erotuksella.

Yleisen champion-luokan vakiotanssien voittoon tanssivat hallitsevat 10-tanssin Suomen mestarit Henrik Saastamoinen ja Lotta Niinivaara La’Teamista niukasti ennen Dancelinen Mikke Luttista ja Miina Jauhiaista. Kolmanneksi tanssivat La’Teamin Elias Saastamoinen ja Emmiina Alimattila. Kärkisijoista käytiin tasaista taistelua läpi finaalin, ja vielä nuorison ikäluokkaan kuuluvat hopea- ja pronssiparit haastoivat voittoon tanssineita mestareita tiukasti. Lopulta voitto irtosi vain yhden pisteen erolla Henrikille ja Lotalle, ja hopean ja pronssinkin välillä oli vain 4 pistettä.

Latinalaistansseissa champion-luokan mestareista ei ollut epäselvyyttä, vaan tuoreet SM-hopeamitalistit Miko Sirolinna ja Silja Rantala Vakitasta tanssivat vakuuttavaan voittoon napaten ensimmäisen sijan jokaisessa finaalitanssissa. Himmeämmät mitalisijat valloittivat vielä nuoriso-ikäiset parit Kaapo Tusa ja Madeleine Tigersted Team HSDS:stä ja Elias Saastamoinen ja Emmiina Alimattila La’Teamista.

Nuorison vakiotansseissa ykkössijan nappasivat Lumetsin Stefan Kagadi ja Adriana Johanson. Dancelinen Mikke Luttinen ja Miina Jauhiainen tanssivat hopeaa myös tässä luokassa, ja La’Teamin Elias Saastamoinen ja Emmiina Alimattila sijoittuivat champion-luokan tapaan myös nuorisossa pronssille.

Latinalaistanssien puolella nuorison ikäsarjan finaalissa nähtiin jännittävää kilpailua voitosta, ja lopulta ykkössija ratkaistiin vain yhden pisteen erotuksella. Kirkkaimman sijan nappasivat champion-luokassakin hyvin menestyneet Team HSDS:n Kaapo Tusa ja Madeleine Tigersted ennen Lumetsin Stefan Kagadia ja Adriana Johansonia. Päivän neljännen pronssisijansa nappasivat sitkeästi urakoineet La’Teamin Elias Saastamoinen ja Emmiina Alimattila.

Juniorit 2 -ikäsarjan vakiotansseissa TK Masterin parit kävivät finaalissa tasaisen otatuksen voitosta. Lopulta vain yhden pisteen erolla voittoon tanssivat Nikita Shchurov ja Angelina Ignatyeva ennen Jelisei Zemljannikovaa ja Vlada Sidunovaa. Pronssia nappasivat Vakitan Felix Valtonen ja Nuppu Kantola. Sama kärkikaksikko vei kirkkaimmat sijat samassa sarjassa myös latinalaistanssien puolella, joskin tällä kertaa parien välille saatin selkeä ero finaalitanssien sijoituspisteissä. Pronssia latinalaistansseissa saavuttivat Vakitan Krisjanis Caunitis ja Jessica Lappalainen.

Seniorit 1 -sarjassa vakiotanssien voittoon tanssivat Aleksi Volanen ja Irene Hägerström Blue & Whitesta. Hopealle sijoittuivat Juha Viemerö ja Elina Viemerö TanssiDansista ja pronssille Alexander Ivanitskiy ja Pauliina Homsy TK Masterista.

Seniorit 1 -sarjan latinalaistansseissa voitto matkasi Helsinkiin Buumi DanceSportin Jari Laatan ja Sanna Leskisen mukaan. Kuukausi sitten latinalaistanssien SM-kultaa sarjassa napanneet, järjestävää seuraa DSC Oulua edustavat Toni Rasimus ja Tiina Kilponen joutuivat tänään tyytymään hopeasijaan yhden pisteen erotuksella voittajista. Pronssin nappasivat kuopiolaisen DanceFlown pari Mikko Mättö ja Anna Jouppila-Mättö.

Vanhimmassa seniorit 3-5 -sarjassa vakiotanssit vei nimiinsä selvällä erolla Vesa Karhunen ja Ritva Karhunen Rollingista. Hopealle sijoittuivat Petri Mäki ja Heidi Mäki TanssiDansista, ja pronssille Matti Kovanen ja Helvi Kaikkonen DanceFlowsta. Saman sarjan latinalaistanssien kultaa juhlivat järjestävän seuran DSC Oulun Tommi Rainola ja Sirpa Kovaniemi. Hopean nappasivat DanceFlown Hannu Heiskanen ja Tanja Helminen niukasti ennen Rollingin Vesa Karhusta ja Ritva Karhusta.

Lisäksi päivän aikana tanssittiin muitakin sarjoja, kaikki tulokset löytyvät osoitteesta: https://stelnet.fi/tulv23/ds18032023/