Latinalaistanssien SM-mitalit ratkottiin Helsingissä

JULKAISTU: 19.2.2023, KATEGORIAT: Yleinen
Yleisen sarjan kärkikolmikko palkintojenjaossa

Lauantaina 18.2. ratkottiin uudet latinalaistanssien Suomen mestarit Helsingissä Tanssiklubi Masterin toimiessa järjestävänä seurana. Pasilan urheiluhalli oli muuntautunut SM-kilpailuja varten tyylikkääksi näyttämöksi maamme parhaille latinalaistanssijoille. Innokas yleisö kannusti suosikkejaan villisti läpi pitkän päivän ja tunnelma oli illan finaaleissa suorastaan riehakas.

Yleisen sarjan eli champion-luokan voittajiksi kruunattiin Dmitri Borovski ja Laura Galashenkova TK Masterista. Häkeltyneet mutta onnelliset mestarit kertoivat voiton olleen tavoitteena, vaikka valmistautuminen kilpailuun ei ole ollut helpoin. Pari tanssi mestaruuteen hieman yllättäen, sillä he eivät ole juuri kotimaassa kilpailleet, ja kertoivatkin suuntaavansa seuraavaksi kansainvälisille kisakentille.

Hopealle sijoittuivat viime vuotiseen tapaan Vakitan Miko Sirolinna ja Silja Rantala. Kultaa tavoitellut pari oli tyytyväinen hopeaankin, varsinkin kun itse kisasuoritus sujui onnistuneesti ja joka kierroksella tanssia parantaen. Pronssille sijoittuivat Team HSDS:n Leo Pusa ja Inka Hakomäki, jotka olivat niin ikään tyytyväisiä suoritukseensa ja tulokseen. ”Valmistautuminen kisaan sujui suunnitelmien mukaisesti ja oli varma fiilis lähteä tanssimaan”, Leo ja Inka kertoivat, ja kiittivät myös paikan päälle saapuneita innokkaita kannustajiaan ja koko yleisöä illan hienosta tunnelmasta.

Nuorison sarjassa voiton ja mestaruuden nappasivat vahvasti viime syksynä kansainvälisillä parketeilla esiintyneet TK Masterin Nikita Haruns ja Anastasija Prikul. Viime vuoden voittajapari, Team HSDS:n Kaapo Tusa ja Madeleine Tigerstedt joutuivat tyytymään tänä vuonna hopeaan. Stefan Kagadi ja Adriana Johanson Lumetsista tanssivat pronssille.

Juniori 2 -sarjassa nähtiin päivän ainut mestaruuden uusinut pari, kun TK Masterin Nikita Shchurov ja Angelina Ignatyeva puolustivat onnistuneesti viime vuotista SM-kultaansa. Järjestäjäseuran kaksoisvoiton täydensivät hopeallaan Jelisei Zemljannikov ja Vlada Sidunova. Pronssille kiilasivat Vakitan Krisjanis Caunitis ja Jessica Lappalainen.

Seniorit 1 -sarjan kiihkeän finaalin voittajiksi julistettiin yksimielisesti Toni Rasimus ja Tiina Kilponen DSC Oulusta. Hopeaa nappasivat viime vuoden tapaan Team HSDS:n Tommi Räty ja Maria Skyttä, ja pronssille tanssivat Jari Laatta ja Sanna Leskinen Buumi DanceSportista.

SM-sarjojen lisäksi päivän aikana tanssittiin lasten kuuden tanssin avoin kilpailu sekä esiteltiin uutta latin synkro-kisaformaattia. Kaikki kilpailupäivän tulokset löytyvät osoitteesta https://stelnet.fi/tulv23/Latin_sm2023/tulokset/

Tanssiurheilun SM-kisat jatkuvat seuraavan kerran pyörätuolitanssin SM-kisoilla 11.3. Pajulahdessa ja sen jälkeen 15.4. Salossa, jossa ratkotaan sekä vakiotanssien että rock’n’swing-tanssien mestaruudet.