Latinalaistanssien SM-kilpailut lauantaina Helsingissä

JULKAISTU: 16.2.2023, KATEGORIAT: Mediatiedotteet, Vakio- ja latinalaistanssit, Yleinen

Latinalaistanssien SM-kilpailut lauantaina Helsingissä – yleisessä sarjassa luvassa tiukka kamppailu mestaruudesta

Tulevana lauantaina 18.2. Pasilan urheiluhallilla antaudutaan kiihkeän ja vauhdikkaan latinalaistanssin pyörteisiin, kun Suomen parhaat tanssiparit ratkovat SM-mitalien järjestyksen. Helsinkiläisen Tanssiklubi Masterin järjestämät kilpailut tulevat olemaan näyttävä show, jonka päätähtenä nähdään taidokkaita ja vahvoja tanssiurheilijoita ympäri Suomen.

Kilpailupäivä alkaa klo 12.30 mestaruusluokkien ensimmäisillä kierroksilla. Kullakin kierroksella tanssitaan kaikki viisi latinalaistanssia vuorotellen, ja semifinaalikierroksen kautta lopulliseen finaaliin selviää kuusi paria kustakin luokasta. Loppukilpailut alkavat illalla klo 18, ja mestariparit kustakin luokasta ovat selvillä noin klo 20.

 

Aikuisten mestarit vaihtuvat – nuorilla tiukka kamppailu edessä 

Aikuisten yleisessä champion-luokassa mestarit tulevat vaihtumaan, sillä viime vuoden kultamitalistit László Kalmár ja Kastanja Rauhala eivät enää tanssi yhdessä, vaan Kalmár etsii parhaillaan uutta tanssiparia. Kaikki muut viime vuoden finaaliparit ovat mukana lauantain kilpailussa, joten tästä joukosta löytyy varmasti nälkäisiä tanssijoita taistelemaan SM-mitaleista. 

Viime vuoden hopeamitalistit, Vantaan Vakitan Miko Sirolinna ja Silja Rantala lähtevät hyvillä mielin SM-kilpailuun. Tasaisesti viime kaudella tanssinut pari on vakiinnuttanut paikkansa Suomen huipulle, ja edusti onnistuneesti myös loppuvuonna 2022 EM- ja MM-kilpailuissa. “Valmistautuminen kisaan on sujunut suunnitelmien mukaisesti”, Miko ja Silja kertovat. Pari leireili tammikuussa ahkerasti Saksassa, Virossa ja Vantaalla sekä kisasi kauden ensimmäiset GP-kilpailut Kirkkonummella. Viime viikonloppuna pari viimeisteli kuntoaan kilpailemalla Antwerpenissä WDSF World Open-kisassa. “Odotamme innolla kilpailupäivän tunnelmaa ja valmistaudumme tanssimaan parasta meitä!”

Pronssia Kuopiossa viime vuonna napanneet Salon Vilpas DanceSportin Markus Ranta ja Alisa Heino odottavat jo malttamattomina lauantain kilpailua ja mielessä siintää vahvasti SM-kulta. Parilta jäi viime syksyn EM-kisat väliin sairastelun vuoksi, mutta vuoden viimeisessä GP-kisassa he tanssivat erittäin vakuuttavaan voittoon ja edustivat myös joulukuussa Suomea MM-kilpailussa Saksassa. Parin treenit kohti SM-kilpailua ovat sujuneet suunnitellusti tiiviissä yhteistyössä valmentajien kanssa. “Haluamme toivottaa kaikille lauantaina paikan päällä oleville hienoa kisapäivää!”, Markus ja Alisa viestittävät.

Edellä mainittujen lisäksi tiukan haasteen mitalikamppailuun antavat varmasti vuoden ensimmäisen GP-kilpailun tammikuussa voittaneet Emil Hallberg ja Alessandra Kuutschin Kirkkonummen TanssiDansista. Vasta vähän aikaa yhdessä tanssinut pari on aloittanut yhteisen kisataipaleensa vakuuttavasti, napaten kaksi neljättä sijaa ja yhden voiton GP-kilpailuista. 

Nuorison sarjassa tullaan näkemään varmasti tiukkaa kilpailua mitaleista. Viime vuoden mestariparin, Team HSDS:n Kaapo Tusan ja Madeleine Tigerstedtin haastaa erittäin vahvan kansainvälisen arvokilpailusyksyn tanssineet Nikita Haruns ja Anastasija Prikul järjestävästä seurasta TK Masterista. Myös hyvin viime syksyn kilpailuissa tanssineet ja tammikuun GP-kisan voittaneet Lumetsin Stefan Kagadi ja Adriana Johanson tähyävät varmasti korkealle tuloslistalla.

Kilpailun tiedot – Latinalaistanssien SM-kilpailu

Järjestäjä: Tanssiklubi Master, Helsinki https://www.tanssiklubimaster.fi/tanssikilpailut

Paikka: Pasilan Urheiluhallit, Radiokatu 22, 00240 Helsinki

Aikataulu: Kilpailujen avaus klo 12.30, loppukilpailut alkavat klo 18.00 ja kilpailujen päätös klo 20.30

Lisätiedot ja osallistujalistat: https://www.dancesport.fi/kalenteri/?id=499