Toiminnanjohtajan palsta viikko 52

JULKAISTU: 28.12.2022, KATEGORIAT: Yleinen

Minulle on tullut paljon kysymyksiä ja parannusehdotuksia koskien DanceCorea. Niille, jotka eivät ole törmänneet DanceCoreen hieman taustaa asiaan. DanceCore on Tanssiurheiluliiton ja sen alaisuudessa toimivien urheiluseurojen henkilö- ja organisaatiorekisteri, joka on otettu käyttöön vuoden 2019 alussa. Rekisterin käyttäjinä toimivat ja voivat toimia seurojen toimihenkilöt (seura-admin), kilpailijat ja alaikäisten kilpailijoiden huoltajat, muut seurojen jäsenet, kilpailijakortiston ylläpito, tulospalvelu, kilpailujohtajat ja liiton toimihenkilöt. Rekisteristä löytyy seurojen perustiedot, jäsentiedot ja tiedot seurojen toimihenkilöistä. Kilpailutoimintaan liittyen DanceCoressa on kilpailuyksiköiden tiedot (vakio- ja latinalaistanssit), kilpailulisenssien tarkastus, kilpailuilmoittautumiset ja kilpailumaksut (vakio- ja latinalaistanssit) sekä kilpailu- ja tapahtumakalenteri. Tällä palstalla keskityn DanceCoreen pääasiassa kilpailutoiminnan näkökulmasta.

DanceCorea ohjelmistopäivityksistä vastaa Datalatu oy ja yrityksen edustajana Tanssiurheiluliiton suuntaan toimii Kari Pajunen. Liiton ICT ja DanceCoren kehittämisestä vastaava henkilö on Jorma Pyy. Jorma johtaa IC työryhmää, johon kuuluvat hänen lisäkseen Kari Pajunen, Kalle Paalasmaa, Juha Laiho ja liiton toiminnanjohtaja. Tällä hetkellä työryhmään kuuluu asiantuntijajäsenen Tuuli Harju. DanceCoren kehittämiseen on liiton budjetissa varattu vuosittain summa, jolla toteutetaan olemassa olevan suunnitelman mukaisia muutoksia sekä korjataan käytössä esille tulevia ongelmia.

Vuoden 2022 aikana on ohjelman yleiseen osaan tehty paljon pieniä muutoksia. Päivitys uusimpaan Laravel-versioon, uusimpaan PHP-versioon, sekä päivitykset kaikkiin käytettyihin kirjastoihin. Päivitetty isoja osia koodista, kun osa paketeista oli vanhentunut, ja ne piti vaihtaa kokonaan toisiin. Monia muitakin koodin osia on lisäksi täysin refaktoroitu. Nämä päivitykset olivat välttämättömiä tietoturvan sekä jatkokehityksen kannalta. Eri ominaisuuksia on testattu mahdollisimman kattavasti, mutta jos vielä havaitaan virheitä, niistä pyydetään raportoimaan Jorma Pyylle.

Vakio- ja latinalaistanssien osalta on päivitetty sääntöjen vaatimat asiat esimerkiksi korvattu termit mies ja nainen termeillä viejä ja seuraaja. Pyörätulitanssikilpailut on viety ohjelmaan soveltuvin osin samanlaisina kuin vakio- ja latinalaistanssit ja lisätty lajin vaatimat muutokset esimerkiksi ilmoittautumisiin. Ohjelma on nyt testauksessa ja tavoitteena on saada se käyttöön vuoden 2023 ensimmäiseen kilpailuun. Pyörätulitanssin osalta DanceCoresta puuttuu vielä tuloslaskenta, jonka lisäämisedellytyksiä tutkitaan. Kun tehdyt muutokset on saatu testattua ja toimintaan, aloitetaan sama prosessi rock’n’swing tanssien osalta toivottavasti vuoden 2023 aikana.

Kentältä tulleiden ehdotusten pohjalta vuodelle 2023 suunnitellaan DanceCoreen seuraavia muutoksia. Lisätään kilpailunjohtajalle oikeudet viedä aikataulu ohjelmaan, tarkastaa ilmoittautuneet ja peruutukset. Lisätään tuloslaskijalle oikeudet tarkastaa ilmoittautuneet. Lisätään toiminto, jossa kilpailuun ilmoittautumisen sulkeutuessa peruutus avautuu.

Seuraavalla pastalla tulossa asiaa DanceCoresta seurakäyttäjien näkökulmasta. Mikäli sinulla on kysyttävää, toiveita tai parannusehdotuksia ota yhteyttä.

Pirjo
(pirjo.koivula@dancesport.fi, puh 050- 4080 122)