Loppusyksyn tuloskoonti IDO:n arvokilpailuista

JULKAISTU: 22.12.2022, KATEGORIAT: Disco-, street-, performing arts, Tulostiedotteet, Yleinen

FDO:n lajeissa on tiivis kilpailusyksy takana. Useassa eri MM-kilpailussa Suomea edusti suuri joukko rohkeita kilpailijoita ja upeita teoksia – onnittelut kaikille itsensä ylittäneille! Suomalaiset saavuttivat menestystä erityisesti syksyn viimeisistä latino show’n MM-kilpailuista. Alla tuloskooste loka-joulukuun arvokilpailuista.

Aivan lokakuun lopulla, 28.–30.10. kilpailtiin Puolassa Varsovassa MM Caribbean Show, jossa Suomea edusti kaksi teosta pienryhmä aikuiset1 -sarjassa: Alerta Roja sijoittui viidenneksi ja LocaChicas kuudenneksi. Lähes samanaikaisesti Grazissa, Itävallassa kilpailtiin hip hopin MM-titteleistä. Kilpailuissa Suomea edusti mahtava joukko innokkaita kilpailijoita. Korkeimmalle sijoittui lapset pojat -sarjassa Dominick Charon, joka tanssi sijalle 12.

Marraskuun puolivälissä, 14.–19.11. kilpailtiin MM Show Zielona Gorassa, Puolassa. Suomea edusti kisoissa iso joukko rohkeita kilpailijoita. Mitalisijoista vastasi tällä kertaa aikuiset 2 -sarjassa tanssinut PRIME’S, joka voitti sekä muodostelmien että pienryhmien kilpailun. Junioreiden pienryhmissä Attitude Juniors saavutti yhdeksännen sijan. Sooloissa juniorit 1 tytöt sarjassa Lotta Leppälahti tanssi hienosti sijalle 12.

Kroatiassa Tap Dancen MM-kilpailussa 23.–26.11. Suomea edusti yksi kilpailija. Aiemmin tänä vuonna EM-pronssia juhlinut Niko Nyman tanssi nyt MM-kisassa sooloissa juniorit 2 pojat sarjan yhdeksännelle sijalle.

28.11.–1.12. Slovenian Podčetrtekissa kilpailtiin baletin ja jazzin MM-kilpailut. Suomesta edustusta oli mukana kummankin lajin sooloissa, lapset tytöt sarjassa. Jazzissa Cecilia Konsti tanssi sijalle 20, ja baletissa Melina Ylitalo yhdeksänneksi. Heti perään Podčetrtekissa kilpailtiin nykytanssin MM-kilpailut. Myös näissä kilpailuissa Suomea edusti iso joukko upeita tanssijoita ja teoksia. Soolojen juniorit2 tytöt -sarjassa Suomen Anina Janatuinen tanssi upeasti kuudenneksi. Samalla sijalle tanssivat myös duojen lapset sarjassa Maiju Laitinen ja Sara Naarvala De Freitas. Pienryhmien aikuiset1-sarjassa DCA Unite ylsi hienosti neljänneksi.

Vuosi huipentui Ateenassa, Kreikassa joulukuun alussa käytyihin latino show’n ja latin stylen MM-kilpailuihin. Suomesta kisoihin osallistui ennätyksellisen suuri joukko, 48 eri kilpailijaa ja 53 teosta. Yhteensä kisoissa oli mukana edustajia 13:sta maasta ympäri maailmaa.

Suomi saavutti kisoissa kuusi mitalisijaa sekä kahdeksan muuta finaalipaikkaa, ja semifinaaleissa tanssi Suomen teoksia yhteensä 11 kappaletta. Latino show duoissa juniorit 2 -sarjassa Aina Kääriäinen ja Heta Immonen juhlivat pronssimitalia. Pienryhmien junioreissa CityChicks saavutti upeasti voiton. Pienryhmien aikuiset 1 -sarjassa TeamCD Eden tanssi hopeaa ja Team CD Variety pronssia, sekä aikuiset 2 -sarjassa SixPackPlus nappasi voiton. Latin stylen puolella aikuiset 2 -sarjassa Suomen duo Katri Kosonen ja Susanna Hirvonen nappasivat hopea cha chassa ja pronssia sambassa.

Suomen joukkueenjohtaja Raija Vuorinen kommentoi kisamatkaa seuraavasti: ”Oli ilo ja kunnia toimia Suomen joukkueenjohtajana. Järjestelyissä oli toivomisen varaa, mutta suomalaiset keskittyivät hienosti omaan panokseensa. He edustivat hienolla yhteishengellä ja asenteella kannustaen toisiaan ja Suomi saa olla tosi ylpeä heistä! Minä olen niin ylpeä heistä!”

Mahtavia suorituksia läpi syksyn ja koko vuoden, kiitokset upeille tanssijoille, koreografeille ja taustajoukoille hienosta vuodesta!

Jokaisen kilpailun kaikki suomalaistulokset löytyvät FDO:n nettisivujen ajankohtaista-sivulta kunkin kilpailun omasta uutisesta: https://fdo.fi/ajankohtaista/