Kilpailuvuosi päätökseen nuorison vakio MM-kilpailulla Kroatiassa

JULKAISTU: 19.12.2022, KATEGORIAT: Yleinen
Suomen edustusparit Kroatiassa, Elias ja Mikke seisovat, Emmiina ja Miina istuvat nallet sylissään
Suomen edustajat nuorison vakio MM-kisassa Kroatiassa: Vasemmalta Elias ja Emmiina, Miina ja Mikke

Vuoden viimeiset WDSF:n arvokilpailut tanssittiin lauantaina 17.12 Kroatian Zagrebissa, kun nuorison ikäsarjan vakiotanssien MM-mitalit ratkottiin upeissa puitteissa lähes 60 parin voimin. Kilpailun voittoon ja maailmanmestaruuteen tanssivat Romanian Clit Serban Constantin ja Aurora Gioncada, jotka voittivat samassa sarjassa aiemmin syksyllä myös EM-kultaa.

Suomalaisparien kilpailu sujui mallikkaasti. Elias Saastamoinen ja Emmiina Alimattila tanssivat onnistuneen ja tasavahvan kilpailun ja selvittivät tiensä hienosti re-dancen kautta toiselle kierrokselle. Lopullinen sijoitus parilla oli 35. Mikke Luttinen ja Miina Jauhiainen eivät tällä kertaa yltäneet tanssillisesti parhaimpaansa, mutta tuloksena oli silti tyylikäs jaettu sija 41.–42.

Sunnuntaina suomalaisparit urakoivat vielä pitkän kilpailupäivän Open-sarjojen muodossa. WDSF Ten Dance Adult -sarjassa molemmat parit etenivät hienosti semifinaaliin, ja lopulliset sijoitukset olivat Eliaksella ja Emmiinalla 11. ja Mikellä ja Miinalla 12. sija. WDSF Youth Open Standard -sarjassa Mikke ja Miina etenivät niin ikään semifinaaliin ja hienosti sijalle 9. Elias ja Emmiina tanssivat sijalle 13., jääden täten ensimmäisinä ulos semifinaalista. WDSF International Open Standard -sarjassa Eliaksen ja Emmiinan loppusijoitus oli jaettu 30.–32. sija ja Miken ja Miinan jaettu 44.–46. sija.

Pitkä tanssiurheilun kilpailuvuosi 2022 on siis paketissa. Nyt on aika hieman hengähtää ja suunnata katseet tuleviin koitoksiin. Onnittelut vielä kaikille vuoden aikana Suomea maailmalla edustaneille tanssijoille ja suuret kiitokset taustajoukoille!