Haruns ja Prikul 11. sijalle nuorison Latin MM-kilpailussa Italiassa

JULKAISTU: 5.12.2022, KATEGORIAT: Yleinen
Suomen edustajat nuorison latin MM-kisassa, vasemmalta Tusa – Tigersted, Prikul – Haruns

Menneenä viikonloppuna Italian Riminissä vietettiin todellista tanssiurheilun juhlaa, kun kolmen päivän aikana ratkottiin MM-titteleitä useissa WDSF:n sarjoissa. 

Lauantaina 3.12. kilpailtiin nuorison latinalaistanssien MM-mitaleista 60 parin voimin. Suomea kisassa edusti kaksi paria Helsingistä, Nikita Haruns Anastasija Prikul ja Kaapo TusaMadeleine Tigersted. Haruns ja Prikul etenivät hienosti aina semifinaaliin asti, jonka jälkeen parin lopullinen sijoitus oli 11. Pari on tehnyt tasaista työtä kansainvälisissä mestaruuskilpailuissa läpi syksyn, sillä tätä ennen he olivat saavuttaneet 12. sijan sekä nuorison 10-tanssin MM-kisoissa että latinalaistanssien EM-kisassa. Myös Tusa ja Tigersted etenivät jatkoon toiselle kierrokselle, ja sijoittuivat lopulta sijalle 33. Kilpailun voittoon tanssivat isäntämaa Italian Luigi La Rocca ja Marika Maria Scerra.

Viikonlopun huipennus nähtiin sunnuntaina, kun vuorossa oli WDSF:n yleisen sarjan vakiotanssien MM-mitalien jako. Maailmanmestareiksi tanssivat Italian Fancesco Galuppo ja Debora Pacini, jotka kirkastivat viime vuoden hopeamitalin nyt kullaksi. Suomalaisista kisassa mukana olivat Daniel Eklund ja Olivia Eklund sekä Santeri Tättäläinen ja Mette Vuorila. Kummankin suomalaisparin kilpailu päättyi tällä kertaa jo ensimmäiselle kierrokselle, jaetulle sijalle 56. 

Kimmo Ahonen ja Päivi Rautio Italiassa

Perjantaina käydyssä seniori 2 -ikäsarjan vakiotanssien MM-kisassa oli 80 parin joukossa mukana kaksi paria Suomesta. Viime viikonlopun GP-kisan voittaneet Kimmo Ahonen ja Päivi Rautio selvisivät hienosti kolmannelle kierrokselle  ja sijoittuivat lopulta kisassa sijalle 17. Kyseessä oli parin ensimmäinen yhteinen ulkomaan kisa, ja he olivat sijoitukseen syystäkin tyytyväisiä: “Fiilis tanssia oli mielettömän hieno ja tanssi parani kierros kierrokselta. Kiitos valmentajille, jotka ovat tehneet suuren työn, että olemme tässä, sekä kiitos rakkaille läheisille, jotka olette mukana tukemassa matkaamme! Kiitos myös Danceline ry ja loistavat seurakaverit. Treenit jatkuu!”

Kisan voittoon tanssi Italian pari Manuele Marinozzi ja Sara Romagnoli. Suomen toinen pari Marko Mäntyniemi ja Anu Aaltonen jäivät kilpailussa ensimmäiselle kierrokselle sijalle 63. 

Kaikkien sarjojen tulokset (linkki avautuu uudella verkkosivustolla): https://www.worlddancesport.org/Event/Group/Rimini—Italy-from-02_12_2022-to-04_12_2022-8028