Ida-Loviisa ja Aaron Koivunen hopealle boogie woogien mc-finaalissa!

JULKAISTU: 4.12.2022, KATEGORIAT: Yleinen
Ida-Loviisa ja Aaron iloisina palkintojenjaon jälkeen

Lauantaina 3.12. kilpailtiin Prahassa, Tsekissä, rock’n’swing-tanssien maailmancupin finaali. Kilpailuissa ratkottiin boogie woogien sekä rock’n’rollin maailmancup-finaalien lisäksi rock’n’rollin tyttöformaatioiden maailmanmestaruus. Suomesta osallistui boogie woogieen yhteensä kuusi paria eri sarjoissa. 

Parhaasta suomalaissijoituksesta vastasivat tällä kertaa nuoret tanssijat boogie woogiessa. Junioreissa Suomen pari Ida-Loviisa Koivunen ja Aaron Koivunen etenivät vakuuttavasti finaaliin asti. Finaalissa he joutuivat toteamaan Norjan parin Martine Karlsen – Thobias Jacobsen paremmaksi, mutta tuloksena kuitenkin siis Ida-Loviisalle ja Aaronille upea toinen sija. Pari kirkasti näin edellisen maailmancupin kisan pronssin hopeaksi. Myös maailmancupin kokonaiskilpailussa Isa-Loviisa ja Aaron sijoittuivat toiselle sijalle. Suomen toinen junioripari Elise Vaulimo ja Samuel Vaulimo sijoittuivat kilpailussa hienosti viidensiksi.

Boogie woogien yleisen sarjan kilpailussa edellisessä maailmancupissa pronssia juhlineet Suomen Ida Keränen ja Juho Päivinen tanssivat tiensä upeasti välieriin. Välierässä heitä vastaan asettui ruotsalaispari, joka eteni loppufinaaliin. Keränen ja Päivinen tanssivat vielä  pronssista, mutta joutuivat tällä kertaa tyytymään neljänteen sijaan. Kilpailun voiton veivät lopulta Italian Alessia Ghezzo ja Dimitri Masotti. Maailmancupin kokonaispisteissä Keränen ja Päivinen sijoittuivat hienosti kolmansiksi.  Pinja Sarviluoma ja Samuli Kalliala onnistuivat niin ikään hienosti, yltäen puolivälieriin ja sijoittuen tiukassa kisassa sijalle 6. Myös Suomen kolmas pari, Ella Äijänaho ja Kimi Manner etenivät hienosti toiselle kierrokselle, jonka jälkeen lopulliseksi sijoitukseksi kirjattiin 11. sija. 

Boogie woogien senioreissa oli mukana yksi suomalaispari, Viivi Jetsonen ja Jarkko Jetsonen. Pari eteni hienosti ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon, ja lopullinen sijoitus oli toisen kierroksen jälkeen 13. Sarjan voittoon tanssivat Ranskan Laurence Nograbat ja Daniel Sinigaglia

Kaikki tulokset löytyvät WRRC:n sivuilta (linkki avautuu toisella verkkosivustolla): https://dev.wrrc-registration.com/results/2022-384/#