Vuoden viimeiset vakio- ja latinalaistanssien GP-kilpailut Kangasalla

JULKAISTU: 26.11.2022, KATEGORIAT: Mediatiedotteet, Tulostiedotteet, Vakio- ja latinalaistanssit
Champion-luokan vakiotanssien mitalistit: Vasemmalta Urm – Laast, Kinnunen – Puotiniemi, Saastamoinen – Niinivaara

Kangasalan Pitkäjärven koulun liikuntasali täyttyi lauantaina vakio- ja latinalaistanssien hurmasta, kun DanceTeam Tampereen järjestämänä kilpailtiin vuoden viimeiset GP-kilpailut. Paikalle saapunut yleisö sekä Aamulehden livestriimin kautta kilpailuja jännittäneet saivat todistaa, kuinka Suomen vakio- ja latinalaistanssien parhaimmisto antoi tanssilattialle kaikkensa läpi pitkän kilpailupäivän.

Yleisen champion-luokan vakiotanssien voittoon tanssivat Markus Kinnunen ja Ellen Puotiniemi TK Masterista. Edellisenkin GP-kilpailun Oulussa voittanut pari arvioitiin tuomareiden toimesta parhaaksi kaikissa viidessä finaalitanssissa. Hopealle sijoittui virolaispari Rainer Harley Urm ja Isabell Laast, ja pronssille keväällä vakiotanssien SM-kultaa juhlinut La’Teamin Henrik Saastamoinen ja Lotta Niinivaara.

Champion-luokan latinalaistanssien mitalistit, vasemmalta: Sirolinna – Rantala, Ranta – Heino, Mudarissov – Kojonen

Myös latinalaistansseissa champion-luokan voitto oli selkeä, kun ykkössijan napanneet Markus Ranta ja Alisa Heino Vilpas DanceSportista voittivat kaikki finaalin tanssit. Hopealle sijoittuivat viikko sitten EM-kisoissa edustaneet Vakitan Miko Sirolinna ja Silja Rantala, ja pronssisijan nappasivat vasta ensimmäistä vuottaan championeissa tanssivat Rodion Mudarissov ja Diana Kojonen TK Masterista.

Nuorison ikäsarjan vakiotanssien voittoon tanssivat Lumetsin Stefan Kagadi ja Adriana Johanson. TK Masterin Nikita Haruns ja Anastasija Prikul tanssivat hopealle ja kevään SM-kultamitalistit Mikke Luttinen ja Miina Jauhiainen pronssille. Latinalaistansseissa sarjan kärkikaksikko kirjattiin päinvastaiseen järjestykseen, kun Haruns ja Prikul nappasivat voiton ennen Kagadia ja Johansonia. Kärkikolmikon täydensi myöskin kevään SM-kisassa pronssille tanssinut La’Teamin pari Elias Saastamoinen ja Emmiina Alimattila.

Juniorit 2 -ikäsarjassa kärkikolmikkoon erottuivat samat parit sekä vakio- että latinalaistansseissa. Vakiotanssien voitto matkasi etelänaapuriin virolaisparille Karl-Frid KaljasEliise Lill. Pari voitti vakuuttavasti kaikki viisi finaalitanssia. Latinalaistansseissa Kaljas ja Lill sijoittuivat pronssille. TK Masterin pari Nikita ShchurovAngelina Ignatyeva taas nappasi voiton latinalaistansseissa, ja sijoittui toiseksi vakiotansseissa. Saman seuran, TK Masterin toinen pari, Jelisei ZemljannikovVlada Sidunova sijoittuivat pronssille vakiotansseissa ja hopealle latinalaistansseissa.

Seniorit 1-2 ikäsarjan vakiotansseissa upeimmasta suorituksesta vastasivat Kimmo Ahonen ja Päivi Rautio DanceLinesta. Hopeamitalin kaulaansa saivat Alexander Ivanitskiy ja Pauliina Homsy TK Masterista, ja pronssille tanssivat Jarno Vaajoki ja Aini Minkkinen Quickstepista. Latinalaistansseissa sarjan voittoon tanssivat Jari Laatta ja Sanna Leskinen Buumi DanceSportista. Hopea matkasi pohjoiseen DSC Oulun Toni Rasimuksen ja Tiina Kilposen mukaan ja pronssin nappasivat Team HSDS:n Tommi Räty ja Maria Skyttä.

Seniori 3-5 ikäsarjan vakiotanssien voitto matkasi Vaasaan, Rollingin parin Vesa KarhunenRitva Karhunen mukaan. Toiseksi sijoittuivat Markku Henttu ja Pirjo Henttu Tampereen Hurmiosta, ja kolmansiksi Timo Akkola ja Merja Narvo-Akkola Helsingin Blue&Whitesta. Saman sarjan latinalaistanssit voitti järjestävän seuran Dance Teamin Samuel Lackman ja Päivi Lackman. Vakioiden voittajat, Vesa Karhunen ja Ritva Karhunen sijoittuivat hopealle, ja Buumin Pentti Mylläri ja Milla Göös pronssille.