Breikin EM-kisoissa taisteltiin mitaleista ja kisapaikoista

JULKAISTU: 8.11.2022, KATEGORIAT: Breaking, Mediatiedotteet, Tulostiedotteet

Viime viikonloppuna 5-6.11 kisattiin Englannin Manchesterissa breikkauksen EM-kilpailut.  Mitaleista sekä paikoista ensi vuoden European Games -tapahtumaan kilpaili yhteensä 75 naista ja 166 miestä.

Suomalaisista pisimmälle kisassa ylsi parin viikon takaisten MM-kisojen tapaan kokenut Anniina “AT” Tikka, joka selvitti tiensä sunnuntain round robiniin eli 16 parhaan joukkoon. Round robinilla Anniinan tie nousi kuitenkin pystyyn ja lopulta sijoituksena oli Euroopan parhaiden b-girlien joukossa hienosti 13. sija.

“Kisoista jäi tosi hyvä fiilis ja olen tyytyväinen suoritukseeni varsinkin, koska palasin nyt syksyllä kisaamaan pidemmän tauon jälkeen. Ihmiset olivat tosi kannustavia, mikä tuntui hyvältä”, Anniina kertoo kisamatkastaan. “Motivaatio treeniin ja itseni kehittämiseen on korkea, ja tästä on hyvä jatkaa kohti korkeampien sijoitusten tavoittelua kisoista saadut opit takataskussa!”

Naisten sarjan Euroopan mestaruuden vei Hollannin B-Girl India eli India Dewi Sardjoe. Suomen toinen edustaja, Tanja “Kid-T” Kuurola sijoittui kisassa sijalle 29.

Miehissä voittoon breikkasi Ranskan Danis “Dany” Civil. Suomen miehistä korkeimmalle lopullisella tuloslistalla sijoittui Johannes “Hatsolo” Hattunen, sijalle 38. Elias “Elmonaattori” Niskanen breikkasi itsensä sijalle 42 ja Kimmo “Haiku” Korpela sijalle 115.

Breikkauksen osalta kisakausi jatkuu joulukuussa SM-kilpailujen merkeissä, joista on tulossa pian lisätietoa Suomen Breikkiliiton kanaviin. Kansainvälisillä areenoilla kilpailu olympiapaikoista Pariisin 2024 kesäolympialaisiin käynnistyy toden teolla ensi vuonna muun muassa Puolassa järjestettävissä European Gameseissa.