Suomalaiset U21 MM-kisassa sekä nuorison EM-kisassa Romaniassa

Sibiussa, Romaniassa tanssittiin viikonloppuna perinteinen Transylvanian GP, jonka yhteydessä kilpailtiin myös WDSF:n eri ikäluokkien MM- ja EM-titteleistä. Suomalaisia osallistui mestaruuskilpaan U21 latinalaistanssien MM-kisassa sekä nuorison vakiotanssien EM-kisassa. 

Lauantaina U21-sarjan latinalaistanssien MM-kilpailussa Suomea edusti kolme upeaa nuorta paria. Pisimmälle kisassa ylsivät Rodion Mudarissov ja Diana Kojonen, jotka tanssivat hienosti sijalle 43. Myös Mikke Luttinen ja Miina Jauhiainen ylsivät kilpailussa toiselle kierrokselle sijalle 47. Kolmas suomalaispari, Elias Saastamoinen ja Emmiina Alimattila sijoittuivat jaetulle sijalle 72-74. Kilpailun voittoon tanssivat Ranskan Axel Sampino ja Anna Zgonnikova.

Sunnuntaina nuorison vakiotanssien EM-kilpailussa Suomea edusti kaksi tasaista paria. Mikke Luttinen ja Miina Jauhiainen sijoittuivat 34. sijalle ja Elias Saastamoinen ja Emmiina Alimattila heti perään 35. sijalle. Kilpailun voiton ja Euroopan mestaruuden sarjassaan veivät isäntämaa Romanian Clit Serban Constantin ja Aurora Gioncada

Kilpailun järjestäjien sivut: https://transylvaniangrandprix.ro/ 

U21 Latin MM tulokset WDSF:n sivuilla: https://www.worlddancesport.org/Event/Competition/World-Championship-Sibiu-23272/Under-21-Latin-58124/Ranking

Nuoriso vakio EM tulokset WDSF:n sivuilla: https://www.worlddancesport.org/Event/Competition/European-Championship-Sibiu-23424/Youth-Standard-58738/Ranking

U21 Latin MM Suomen edustajat
Suomen edustajat U21 Latin MM-kisassa: Vasemmalta katsoen parit Luttinen – Jauhiainen, Saastamoinen – Alimattila, Mudarissov – Kojonen. Kuva: Minna Tanttu
Nuoriso vakio EM Suomen edustajat
Suomen edustajat nuorison vakiotanssien EM-kisassa: Vasemmalta Saastamoinen – Alimattila, Jauhiainen – Luttinen. Kuva: Minna Tanttu