Oulun GP-kilpailuissa vakio- ja latinalaistanssien hurmaa

JULKAISTU: 5.11.2022, KATEGORIAT: Mediatiedotteet, Tulostiedotteet, Vakio- ja latinalaistanssit

Oulussa kilpailtiin tänään vakio- ja latinalaistanssien GP-kilpailut paikallisen tanssiurheiluseuran, TelemarkTeamin järjestämänä. Ouluhalliin oli kokoontunut kilpailemaan lähes 80 paria ja yli 150 tanssijaa. 

Champion-sarjan vakiotanssien vakuuttavaan voittoon tanssivat Markus Kinnunen ja Ellen Puotiniemi TKMaster Helsingistä. Hopeaa ottivat La’Team Kaarinan Henrik Saastamoinen ja Lotta Niinivaara. Pronssi taas matkasi Kirkkonummelle TanssiDansin parille Aleksi Ahola ja Fay Antikainen

Latinalaistanssien osalta Champion-sarjan kärkikaksikko löytyi Vantaalta, kun Vakitan parit ottivat kaksoisvoiton Miko Sirolinnan ja Silja Rantalan voittaessa ja Matti Kaksosen ja Hanna Pörstin sijoittuessa hopealle. Team HSDS:n nuori pari Kaapo Tusa ja Madeleine Tigerstedt tanssivat hienosti pronssille. Sirolinna ja Rantala voittivat kaikki finaalin tanssinsa, mutta himmeämmistä mitaleista käytiin tiukkaa taistelua. 

Nuorison vakiotanssien voittoon tanssivat Stefan Kagadi ja Adriana Johanson (Lumets). Hopeaa nappasivat Champion-sarjassakin sijoittuneet Aleksi Ahola ja Fay Antikainen (TanssiDans Kirkkonummi) ja pronssia Arseni Vorobyev ja Kelly Rudenko Lumetsista. 

Nuorison latinalaistanssien kärkisijat menivät kaikki helsinkiläispareille. Voiton otti Champion-sarjassakin hyvin pärjänneet TeamHSDS:n Kaapo Tusa ja Madeleine Tigerstedt. Toiseksi sijoittui vakiotanssien voittajat Stefan Kagadi ja Adriana Johanson Lumetsista, ja kolmanneksi Eetu Niittymäki ja Inka Haataja niin ikään TeamHSDS:stä. 

Kotiyleisön suosikit Matti Mankkinen ja Ella Pruikkonen järjestävästä Telemark Teamista ottivat voiton juniori 2 -sarjan vakiotansseissa. Latinalaistansseissa pari sijoittui pronssille. Latinalaistanssien voiton nappasi toisen paikallisen seuran, DSC Oulun Eero Pulli ja Anni Vilmi. Benjamin Ahti ja Hede Liis Kilp Turun Bolerosta nappasivat hopeaa sekä vakio- että latinalaistansseissa. Vakiotansseissa pronssille tanssivat Vakitan Felix Valtonen ja Nuppu Kantola

Seniori 1-2 sarjan vakiotansseissa voittoon ylsivät Kimmo Ahonen ja Päivi Rautio (DanceLine Tampere) voittaen vakuuttavasti kaikki finaalitanssit. Hopeaa tanssivat Jarno Vaajoki ja Aini Minkkinen (Quickstep Vihti) ja pronssia Alexander Ivanitskiy ja Pauliina Homsy (TK Master Helsinki). 

Saman sarjan latinalaistanssien voittajiksi tanssivat Jari Laatta ja Sanna Leskinen Buumi DanceSportista. DSC Oulun Toni Rasimus ja Tiina Kilponen nappasivat hopeaa ja Voltan Pasi Rautio ja Minttu Pajunen pronssia. 

Seniori 3-5 sarjassa sekä vakio- että latinalaistanssit voittivat Ari Hinttu ja Marika Boström Rolling Vaasasta. Vakiotanssien hopeaa ottivat saman seuran Vesa Karhunen ja Ritva Karhunen, jotka sijoittuivat latinalaistansseissa pronssille. Latinalaistanssien toisen sijan taas nappasivat DSC Oulun Tommi Rainola ja Sirpa Kovaniemi.

Lisäksi Ouluhallissa kilpailtiin kaksi muuta sarjaa junioreissa sekä kolme lasten sarjaa. Järjestävän seuran Telemark Teamin tanssijat Eemil Holopainen ja Riana Taimela veivät voiton juniori 2 E-sarjassa ja Sauli Saarelainen ja Isela Leukkunen juniori 2 D-sarjassa.  

Toisen paikallisen seuran, DCS Oulun tanssijat Pavel Zakharov ja Lena Ståhlberg häikäisivät lasten avoimessa kuuden tanssin sarjassa, Okko Haatainen ja Mira Gröhn lasten 2 D-sarjassa ja Niklas Liimatainen ja Selma Saarelainen lasten 2 E-sarjassa. 

Kilpailun kaikki tulokset löytyvät osoitteesta: http://www.stelnet.fi/tulv22/te05112022/

Kisajärjestäjien sivut:https://telemarkteam.fi/gp-kilpailut-2022/