Vuoden Tanssiurheiluvalmentaja 2022 on Santtu Otsamo

JULKAISTU: 3.11.2022, KATEGORIAT: Seuratiedotteet, Valmentajat, Yleinen

Kuva Santtu OtsamostaVuoden Tanssiurheiluvalmentaja 2022 -äänestyksen tulos julkistettiin Suomen Tanssiurheiluliitto ry:n sääntömääräisessä syyskokouksessa 23.10.

Ehdokasasettelu oli käynnissä 22.9. – 7.10.2022. Yhteensä määräajassa tuli viisi esitystä, joissa ehdotettiin neljää eri valmentajaa mukaan äänestysvaiheeseen. Ehdokkaat olivat: Carina Ahti, Tea Kantola, Santtu Otsamo, Tiina Toyoki. Äänestysaika oli 11.-20.10.2022. Ääniä annettin kaiken kaikkiaan 108. Voittaja sai yli 54 % äänistä.  Voittajaksi julistettiin Santtu Otsamo.

Santtu Otsamo on lähes kaikille tanssiurheilijoille tuttu vakiotanssien ammattivalmentaja. Hän on oman pitkän kilpauransa jälkeen työskennellyt päätoimisena valmentajana ja kansainvälisenä tuomarina. Hän toimi vuosina 2017-2021 Suomen Tanssiurheiluliiton vakio- ja latinalaistanssien lajipäällikkönä vastaten erityisesti Suomen Tanssiurheiluliiton vakio- ja latinalaistanssien maajoukkueen toiminnasta ja siihen liittyvistä vastuualueista.

Äänestäjät luonnehtivat Santtua mm. seuraavin sanoin:

”Aina ystävällinen, positiivinen ja kannustava. Hän pyrkii löytämään kunkin parin sekä yksilön vahvuudet, joita hyödyntää koreografiaa rakentaessaan ja ottaa huomioon niin toiveet kuin mahdolliset haasteetkin. ”

”Luo harjoittelulle turvallisen ympäristön, jossa kohtaa tanssijan ”samalta viivalta”. ”

”Luo uskoa tanssijan kykyihin ja mahdollisuuksiin. Hänen valmennuksessaan on helppo pyrkiä parhaimpaansa. ”

”Innostava ja ammattitaitoinen valmentaja, joka edelleen kehittää itseään erittäin paljon.”

 Äänestäneiden kesken arvottiin hotellilahjakortti, jonka voitti Pirjo Henttu.