Harju ja Pyykkönen totuttuun tyyliinsä finaalisijoilla EM-kilpailuissa – mitali karkasi luokkamuutoksiin

JULKAISTU: 31.10.2022, KATEGORIAT: Yleinen
Tuuli Harju – Timo Pyykkönen

Prahassa 28.-30.10.2022 tanssitut pyörätuolitanssin EM-kilpailut päättivät lajin kilpailukauden. Suomen ykköspari Timo Pyykkönen – Tuuli Harju tanssi varmasti finaaleihin niin freestylessa kuin vakio- ja latinalaistansseissa. Euroopan mestaruudet jakautuivat useille maille eri lajeissa ja luokissa.

Kolmipäiväisen kilpailu-urakkansa Pyykkönen ja Harju aloittivat freestyle-tanssilla, jossa tanssijat saavat vapaasti ilmentää valitsemaansa musiikkia. Useat parit olivat lisänneet tanssiinsa akrobatiaa ja tanssiteatterin vaikutteita pukuja myöten. Pyykkönen – Harju sijoittui omalla 40-luvun swing-vaikutteisella tanssillaan finaalissa 5. sijalle.

”Tanssi sujui tosi hienosti”, pari kommentoi heti kilpailun jälkeen freestyle-suoritustaan. ”Jäi mukava tunne jättää tämä ohjelma taakse ja ensi kaudelle luvassa on jotain aivan uutta!” Pyykkönen ja Harju valottivat seuraavan kauden suunnitelmiaan.

EM-kilpailut järjestettiin viimeksi vuonna 2018, jolloin Pyykkönen – Harju tanssi vakioitansseissa mitaleille. Kilpailuihin oli kuitenkin tullut muutosta viime kerrasta, mikä vaikutti siihen, että tällä kertaa mitalimahdollisuudet olivat tiukassa. Tämän vuoden EM-kilpailuissa vakiotanssikilpailu käytiin nimittäin yhdistettynä combi 1 – ja  combi 2 -luokkien kesken. Pyykkönen ja Harju olivat kilpailun ainoa combi 1 -luokan pari sijoittuen hienosti finaalin kuudennelle sijalle!

”Mitalin karkaaminen on aina pettymys, kun sen on aikaisemmin pystynyt nappaamaan”, Pyykkönen kertoi. ”Toisaalta kilpaileminen laajemman toimintakyvyn omaavia pareja vastaan ei ole aivan reilua, joten sijoitukseen pitää olla oikein tyytyväinen”, pohti Pyykkönen parin suoritusta vakiotansseissa.

Sunnuntaina kilpailtiin latinalaistansseissa, joissa Pyykkönen – Harju sijoittui vakioiden tapaan finaalin 6. sijalle. Kisa käytiin oman luokan kilpailuna. ”Kilpailun taso on jatkuvasti noussut ja finaalipaikkaan pitää tanssin onnistua kaikilta osin”, Pyykkönen summaa.

Lisäksi suomalaisedustusta oli EM-kisojen naisten single-luokissa. Tuuli Harju osallistui naisten single 1 -kilpailuun sijoittuen kilpailussa 7. sijalle. Harju jäi täpärästi ilman finaalipaikkaa: ”Olisi tarvittu neljä ruksia lisää… Olin ensimmäinen finaalista tipahtanut tanssija”, Harju harmitteli. Suomen Tiina Uimonen sijoittui naisten single 2 -luokassa semifinaaliin sijalle 9. Suomen edustuksen EM-parketilla täydensi Pirjo Pappila.

(Teksti: Merja Naroma)