Kilpailu olympiapaikoista alkanut – breikin MM-kisoista ranking-pisteet kouraan suomalaisille

JULKAISTU: 26.10.2022, KATEGORIAT: Yleinen
Breikin MM-titteleistä taisteltiin viikonloppuna (21.-22.10.) Etelä-Korean Soulissa. MM-kilpailut olivat ensimmäinen suurtapahtuma, jossa pokaalien lisäksi oli tarjolla ranking-pisteitä vuoden 2024 Pariisin olympialaisia varten.
Kilpailussa oli mukana yli 300 breikkaria.  Myös neljä suomalaista lähti havittelemaan sekä maailmanmestaruutta että ranking-pisteitä: Elmonaattori (Elmo Niskanen), AT (Anniina Tikka), Hatsolo (Johannes Hattunen) ja Kid-T (Tanja Kuurola). Miesten maailmanmestaruuden vei B-Boy Phil Wizard (Kanada) ja naisten mestaruuden vei B-Girl Ami (Japani).
Pisimmälle kisassa pääsi Suomen breikkimaajoukkueen kokenut Anniina ”AT” Tikka, jonka lopullinen sijoitus oli 28. Tanja ”T-Kid” Kuurolan sijoitus oli 81. Miehissä Johannes ”Hatsolo” Hattunen sijoittui 85:ksi ja Elmo ”Elmonaattori” Niskanen 151:ksi.
Breikkaajat suuntaavat seuraavaksi kohti Manchesteria ja breikin EM-kisoja, jotka kisataan 5. ja 6. marraskuuta.