Tanssiurheilun Reilun kilpailun ohjelma julkaistu

JULKAISTU: 11.10.2022, KATEGORIAT: Koulutustiedotteet, Maajoukkuetiedotteet, Seuratiedotteet

Suomen Tanssiurheiluliiton toiminnan perusteena ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet. Suomen Tanssiurheiluliiton yksi tärkeä arvo on vastuullisuus, ja liiton vastuullisuusohjelman kolme keskeistä osa-aluetta ovat turvallinen toimintaympäristö, yhdenvertaisuus ja antidopingtoiminta. Nämä tarkoittavat kaikenlaisesta dopingista ja kielletyistä aineista ja menetelmistä vapaata, puhdasta ja reilua tanssiurheilua.

Suomen Tanssiurheiluliitto korostaa toiminnassaan eettisesti ja moraalisesti kestäviä elämänarvoja, joita antidoping- ja muu vastuullisuustyö osaltaan tukee. Lähtökohtana on toisten urheilijoiden tai toimijoiden kunnioittaminen, yhteisten sääntöjen noudattaminen sekä omasta että muiden hyvinvoinnista huolehtiminen. Suomen Tanssiurheiluliitto haluaa ylläpitää lajikulttuuria, joka perustuu tällaiseen kunnioitukseen, yhdenvertaisuuteen ja rehelliseen liikuntaan ja urheiluun, jossa dopingille tai kilpailumanipuloinnille ei ole sijaa.

Suomen Tanssiurheiluliiton tavoitteena on taata kaikille tanssiurheilijoille oikeus rehelliseen, puhtaaseen ja reiluun liikuntaan ja urheiluun. Tässä työssä nojataan Suomen Tanssiurheiluliiton Reilun kilpailun ohjelmaan, joka sisältää ohjeet, vastuut ja toimenpiteet sekä antidoping-toiminnan että kilpailumanipulaation torjunnan osalta. Ohjelmaa on työstetty yhteistyössä Suomen urheilun eettisen keskuksen kanssa kuluvana vuonna, se on hyväksytty hallituksessa 5.10.2022 ja julkaistu liiton hyvän hallinnon kansiossa sekä Antidoping- ja vastuullisuusmateriaaleissa 11.10.2022.

Tutustu Tanssiurheilun Reilun kilpailun ohjelmaan

Lue lisää antidopingohjelmien kriteereistä SUEKin sivuilta suomeksi, in English (linkit avautuvat toisella verkkosivustolla)
Lue lisää kilpailumanipulaation torjuntaohjelmien kriteereistä Suekin sivuilta suomeksi, in English (linkit avautuvat toisella verkkosivustolla)