10-tanssin suomenmestarit kruunattu – hallitseva mestari vaihtui jokaisessa luokassa!

JULKAISTU: 9.10.2022, KATEGORIAT: Yleinen

10-tanssin suomenmestaruudet ratkottiin eilen, lauantaina 8.10., pitkän ja tiukan taiston päätteeksi Tampereen Hervannassa. Tanssiseura Spiralin järjestämät kilpailut pysyivät jännittävänä läpi päivän, ja lopulta jokaisessa luokassa saatiin todistaa uudet suomenmestariparit ja uusi suomenmestarijoukkue!

Henrik Saastamoinen ja Lotta Niinivaara (La’Team) veivät champion-luokan suomenmestaruuden selkein lukemin voittaen kaikki finaalitanssit. Tanssiurheiluseura Casinon pari Daniel Eklund – Olivia Eklund otti sarjassa hopeaa ja TeamHSDS:n pari Miikka Ahonen – Tuuli Tolvanen puolestaan pronssia.

Nuorison voittajaksi kruunattiin Helsingin Lumetsin pari Stefan Kagadi – Adriana Johanson. Nikita Haruns – Anastasija Prikul (TKMaster) sijoittui sarjassa toiseksi ja Mikke Luttinen – Miina Jauhiainen (DanceLine ) kolmanneksi.

Helsinkiläispari Nikita Shchurov – Angelina Ignatyeva (TKMaster) vei ilmiömäisesti kultaa juniorit 2 -luokassa voittaen jokaisen finaalitanssin. Hopea ja pronssi menivät puolestaan Ouluun, kun TelemarkTeamin Matti Mankkinen ja Ella Pruikkonen sijoittuivat sarjassa hopealle ja DSCOulun Eero Pulli ja Anni Vilmi pronssille.

Juniorit 1 -sarjan voiton vei niin ikään puhtaalla finaalisuorituksella TKMasterin pari Jelisei Zemljannikov – Vlada Sidunova. Toisesta ja kolmannesta sijasta käytiin tiukka taisto, ja lopulta Petrus Puro – Kira Polishchuk (TanssiDans) sijoittui hopealle ja Ilja Pehkonen – Liisa Mesetsova (TKMaster) pronssille.

Helsinkiläiset Pasi Rautio ja Minttu Pajunen (Volta) ottivat nimiinsä seniorien mestaruuden. Toisen sijan sarjassa ottivat Quickstep Vihdin Jarno Vaajoki ja Aini Minkkinen. Kolmas sija meni puolestaan Järvenpäähän Mikko Minkkiselle ja Mari Minkkiselle (Cavalier).

TKMaster näytti kyntensä läpi päivän ja vei myös junioreiden joukkuekilpailun suomenmestaruuden. Joukkuekilpailussa toiseksi sijoittui DSCOulu ja kolmanneksi Vakita.

Päivän kaikki tulokset löytyvät osoitteesta: https://results.dancesport.fi/415/.

Champion-sarjan voittajat: Lotta Niinivaara ja Henrik Saastamoinen